Volop steun voor tv-kok Danny Jansen na kritiek op ‘rotkop’
Koken & etenTv-kok Danny Jansen is overladen met steunberichten nadat hij afgelopen weekend treffend reageerde op een nare online-opmerking over zijn uiterlijk. Volgens een 24Kitchen-kijker heeft de bekende kok een ‘rotkop’. ‘Mwah, valt reuze mee hoor’, reageerde Danny.
Al sinds de start van 24Kitchen doen Danny en zijn collega’s hun best om kijkers enthousiast te maken om thuis te koken, schreef hij afgelopen weekend op Facebook. ‘Natuurlijk krijg je weleens wat kritiek, dat hoort erbij’, aldus Danny. Toch voelde hij de behoefte te reageren op een ‘fan’ die hem erop had gewezen dat hij een ‘rotkop’ zou hebben.
Volgens de kijker kan Danny niet koken en is hij veel te intiem met de Indische dames met wie hij geregeld kookt in zijn programma Zoals alleen oma dat kan. Hij doet kinderlijk en kruipt te veel tegen de vrouwen aan, aldus de criticus. ‘Volgens mij kan ik hieruit opmaken dat je mijn programma niet zo leuk vindt’, reageerde Danny. ‘Doe jezelf dan een plezier en zet hem gewoon over.’ Op de kritiek op zijn uiterlijk reageerde hij laconiek: ‘Persoonlijk ben ik vrij blij met mijn hoofd. Ik geef toe, het kan wel iets dunner, maar een rotkop. Mwah, valt reuze mee hoor. De make-up maakt het zelfs beter.’
Jansen ligt dus niet huilend in een hoekje, schreef hij. Zulke dingen maken je sterker, is zijn overtuiging. Hij tagt in het bericht zijn collega’s Miljuschka Witzenhausen, Hugo Kennis, Estée Strooker en Hidde den Brabander, die ook te maken krijgen met dit soort negatieve reacties.
Jansen wreef de schrijver nog even in dat hij in diens ogen misschien niet kan koken, maar wel veertien kookboeken heeft uitgebracht. ‘Wellicht kun je het zelf beter! Dan zou ik me om laten scholen. Er is namelijk een enorm tekort in de horeca!’
De echte fans van Jansen reageerden enthousiast. Onder het haatbericht en de reactie verschenen meer dan 150 reacties; Danny’s bericht kreeg honderden likes. ‘Misschien is hij jaloers dat jij wel succes hebt en hij niet! Ik vind je een goede kok! Niks van aantrekken, gewoon je ding blijven doen', schreef iemand bijvoorbeeld. En: ‘Wat heb jij een fantastisch antwoord gegeven... ver erboven staan. Ik vind jou juist zo’n gezellige kok, lekker blij altijd. Maakt het juist zo leuk. En de programma’s met oma’s, ik snap je ook. Het zijn zulke lieve schatten. Ik kan ze ook wel knuffelen, niks mis mee!’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dit zijn de addertjes onder het gras van private lease
Ooit was er geen hond in geïnteresseerd, maar inmiddels is private lease niet meer weg te denken uit het Nederlandse autolandschap. Autorijden zonder zorgen over restwaarde, inruil of onderhoud en met een maandbedrag waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Maar er zitten addertjes onder het gras. -
Wat Eten We Vandaag: Tiramisu light
Tiramisu is het favoriete toetje van velen en met reden. Wij maken deze lichtere variant met slechts vier ingrediënten: eierkoeken, espresso, magere kwark en cacao. -
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties. -
PREMIUMVoor jou getest
Deze frikandel uit de supermarkt komt als beste uit de test
De frikandel is al jaren de populairste snack van Nederland. Ook ons panel kan er geen genoeg van krijgen en proeft acht (huis)merken uit de supermarkt. Wil jij liever zelf frikandellen maken? Doe mee aan de prijsvraag helemaal onderaan dit artikel. -
PREMIUMMet video
Statiegeld op blikjes, zo krijg je je geld terug
Na de kleine plastic flesjes zijn nu de blikjes aan de beurt. Vanaf deze week betaal je daar ook 15 cent statiegeld voor. Maar waar is dat goed voor en ook niet onbelangrijk: hoe krijg je je centjes weer terug?
-
Wat Eten We Vandaag: Romige kip Marsala
Kip Marsala of ‘pollo al Marsala’ is een Italiaans kipgerecht met romige saus. De saus wordt gemaakt met volle slagroom, champignons en Marsala wijn. Die laatste wordt geproduceerd op Sicilië. -
-
-
Hamsteren gaat door: ‘Houd rekening met elkaar en blijf aardig’
Nederlanders zijn nog altijd niet gestopt met hamsteren. Terwijl de branchevereniging en supermarkten oproepen vooral ‘normaal’ boodschappen te doen, grijpen consumenten soms ook mis bij broodnodige zaken als babyvoeding. Jumbo behaalde vrijdag de hoogste dagomzet ooit. -
Wat Eten We Vandaag: Parmezaan-kipnuggets uit de airfryer met spicy mayonaise en citroendip
Zelf kipnuggets maken is helemaal niet moeilijk is en ook nog eens veel lekkerder dan een kant-en-klare diepvriesvariant. Deze Parmezaan kipnuggets uit de aifryer met zelfgemaakte spicy mayonaise en citroendip zijn ideaal voor het weekend.