Voor wie eens wat anders op brood wil: smeerbare mojito of pralinepasta
Voor wie de welbekende Nutella, pindakaas, of jam zat is en eens wat nieuws wil proberen zijn er genoeg andere, ietwat onconventionele opties. Bijvoorbeeld mojito marmelade of pralinepasta.
Je leest het goed: Er is zoiets als mojito marmelade en je kunt het smeren op brood. ‘Spreadable mojito’, zoals het product heet, is een soort jam, maar dan gemaakt van rum en limoenen, precies zoals de gelijknamige cocktail. Naast dat je het kunt eten bij je ontbijt, is het ook geschikt als begeleider van kaasjes en in combinatie met ijs.
Martini
De jam is een creatie van Firebox, een Engels bedrijf, dat ook al smeerbare espresso martini en smeerbare whiskey bedacht. Ook die varianten zijn bedoeld voor bij het ontbijt, of de lunch. Overigens zit er natuurlijk alcohol in alle marmelade varianten, maar je wordt er niet dronken van, laat het bedrijf weten, want de alcohol is verhit. Al proef je wel de ‘stevige smaak van alcohol’.
Je koop de potten marmelade voor 11 euro via deze site. De reacties van kopers die het ‘aandurfden’, waren (wellicht onverwacht) redelijk positief. ‘Ik kocht het voor mijn vader, want hij is whiskey-fan en hij vond het heerlijk’, zegt iemand. Een ander: ‘Het proeft als whiskey, maar dan voor op brood. Het is beter dan verwacht.’
Tekst gaat verder onder de foto
Praline
En dan is er nog een variatiemogelijkheid: pralinepasta voor op brood. Bonbonketen Leonidas komt met een pralinepasta met de bekende Manon-smaak.
De witte Manon-praline is favoriet bij velen, volgens de keten. Daarom lanceren zij nu pasta om over je boterham te smeren, of gewoon uit te lepelen met de bekende koffie en pralinesmaak. Eerder brachten ze ook al roomijs op de markt met de bekende Manon-smaak.
De pasta is heel binnenkort verkrijgbaar in alle winkels van Leonidas, maar online kan je hem nu al op de kop tikken. Voor een potje van 300 gram betaal je 5,70 euro. Naast de witte Manon-praline brengt het bedrijf overigens ook een pure en een hazelnootpasta uit. Allemaal voor op brood.
Nog een klassieker voor op brood: ei. Alleen het valt zo niet in de smaak bij Ilona:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
En IS HET WAT?
Gloednieuwe pindakaas zónder palmolie in het schap: ‘Ik vind deze smaak nog dieper’
Nooit eerder was het aanbod aan voedingsmiddelen zo groot; producenten verzinnen steeds wat nieuws. In deze serie beoordeelt een professional producten en geeft antwoord op de vraag: ‘En, is het wat?’ Ditmaal test diëtist Berdien van Wezel Smeris Pindakaas. -
pindakaasdag
Van een boterham ‘oorlog’ tot plakfobie: dit wist je nog niet over pindakaas
Het is vandaag in Amerika Nationale Pindakaasdag. Omdat het broodbeleg ook in Nederland immens populair is, vieren wij de feestdag mee. Dit wist je nog niet over het bruine goedje. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
PREMIUMMet video
Voedingscentrum onderzoekt ons afval: ‘Ze gooien zelfs dure chocolade en Franse kaas weg’
Een niet-aangebroken paasstol, restjes uit maaltijdboxen en een volle fles knoflooksaus: het is een willekeurige greep uit het voedsel dat dit jaar werd weggegooid. Het Voedingscentrum trekt een keer in de drie jaar onze vuilniszakken open en bekijkt of we meer of minder voedsel zijn gaan verspillen.
-
Koken & Weten
Leontien overwon haar visfobie: ‘Thuis huilde ik hard van opluchting en ongeloof’
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: kun je bang zijn voor voeding en hoe kom je daarvan af? -
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische Spaanse bonenstoof
Dit recept is geïnspireerd op stoofgerechten uit de binnenlanden van Spanje. Bij deze vegetarische variant is gekozen voor zoete aardappel in plaats van worst. Dit geeft de bonenstoof wat meer body en een lekkere zoete smaak. Het paprikapoeder en de chilivlokken zorgen voor de Spaanse spicy touch. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim.