Warme restjes laat je het best eerst afkoelen.
Volledig scherm
Warme restjes laat je het best eerst afkoelen. © Getty Images/Image Source

Waarom je nooit warm eten in je koelkast moet stoppen

Koken & EtenSoms gaat die pan soep of stamppot niet helemaal op. Dus zet je de pan of een bakje in de koelkast zodat je de volgende dag een lekkere lunch of diner hebt. Als je dat doet, dan moet het eten eerst goed afkoelen. Twee experts op het gebied van voedselveiligheid geven tips.

  1. Margo maakte een kookboek voor haar verstandelijk beperkte zoon Robin: ‘Heel soms bestel ik toch pizza’
    PREMIUM
    video

    Margo maakte een kookboek voor haar verstande­lijk beperkte zoon Robin: ‘Heel soms bestel ik toch pizza’

    Margo Bresser (57) heeft het zwaar gehad, vooral tijdens de woedeaanvallen van haar opgroeiende zoon met een verstandelijke beperking. Maar in de keuken werd Robin (30) altijd rustig. Toen hij op zichzelf ging, schreef zijn moeder een bijzonder kookboek voor hem, dat prompt uitgroeide tot lokale hit: ,,Mijn hele huis heeft er eentje in de kast staan, behalve Ron. Hij bestelt liever.”