Warm weer op komst: dit zijn de topgerechten voor de barbecue
Koken & etenDe temperaturen lopen op tot rond de 22 graden dit weekend. Met dat zonnige vooruitzicht gaat de barbecue in veel achtertuinen, op dakterrassen en in parken weer aan. Wil je zeker weten dat jouw warme zomeravondmaaltijd goed uitpakt, kies dan uit deze hoofd- en bijgerechten.
Voor deze site selecteerde Eatertainment tien gerechten waarmee je jezelf, huisgenoten en eventuele gasten in de watten kunt leggen dit weekend.
Dit zijn geen broodjes, maar zoete aardappelen. Je kunt gewone aardappelen poffen in de kooltjes, maar met zoete aardappelen kan het ook: heerlijk met hartig spek, romige Parmezaan-crème en een beetje zoet van de appelstroop.
Heel populair bij de barbecue: aardappelsalade. Deze romige versie maak je met worstjes van kip, mayonaise en een beetje mosterd.
Worstjes op het vuur: altijd lekker. Deze hotdogs eet je met uien die je stooft in bockbier en coleslaw.
De meeste tijd voor dit gerecht ben je kwijt met het pekelen van het buikspek. Dat kost zo'n 12 uur, dus je moet op tijd beginnen. De natte pekel, zoals de methode heet, zorgt ervoor dat het vlees heel mals wordt. Het recept vind je hier.
Kruidenboter van de supermark? Ja, kan. Maar deze zelfgemaakte is wel zo lekker. En ziet er prachtig uit, met die verse kruiden.
Klassiek: spies van de barbecue. Tip: zorg dat de stukken gemarineerde groenten van gelijke grootte zijn, zodat alles gelijktijdig gaar is.
Deze kipdrumsticks kun je wel kiplolly’s noemen: de barbecuesaus met honing zorgt voor het kleverige, zoete laagje. Heel lekker met een rijstsalade met boontjes en avocado.
Saté en barbecue horen bij elkaar als peper en zout. Bij deze variant met Indiase smaken laat je de kip een uurtje marineren in de koelkast.
Nog een variatie met kip, nu gecombineerd met gele en rode paprika, gecombineerd met een mangosalsa. Vergeet niet de prikkers vooraf in water te weken om brand te voorkomen.
Meer inspiratie en tips nodig? Bekijk hier de video's over koken en eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Aardappelschotel bacon-ui
Aardappelen, maar dan net even anders. Deze ovenschotel met bacon en ui is comfortfood ten top. -
PREMIUM
Hoge WOZ-waarde? Die kun je in sommige gevallen ook slim benutten
De nieuwe WOZ-waarde ligt weer in de bus bij Nederlandse huiseigenaren. Deze door de gemeente bepaalde woningwaarde wordt gebruikt in de berekeningen voor diverse belastingen. Vind je de WOZ-waarde te hoog, dan kun je bezwaar maken. Maar je kunt hem ook slim benutten. -
Wat Eten We Vandaag: Lasagne met rode biet en geitenkaas
Deze rode bietenlasagne is een vegetarische variant van klassieke lasagne. Tussen de lagen zit een zelfgemaakte bechamelsaus. De stukjes walnoot zorgen voor een lekkere, knapperige bite. -
Wat Eten We Vandaag: Boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaat en olijven
Boerenkool kun je gebruiken in een salade, verwerken in een lasagne of bijvoorbeeld in een taart. Deze boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaten en olijven heeft een knapperig korstje en een zoet-zoute smaak dankzij de feta. -
PREMIUM
‘Leukemie is vaak domme pech, zelfs mensen die supergezond leven kunnen het krijgen’
De termen leukemie, bloedkanker en beenmergkanker worden vaak over één kam geschoren. Maar het gaat hier dus niet over één en dezelfde vorm van kanker. Sébastien Anguille, hoogleraar hematologie aan de Universiteit Antwerpen (UA) en hoofd hematologie van het UZ Antwerpen (UZA), geeft duiding. Hoe kan je herkennen of je leukemie hebt? En wat zijn de overlevingskansen?
-
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Honingcake met noten
Heerlijk: voor deze cake zijn slechts vijf ingrediënten nodig, en grote kans dat je die al in huis hebt. -
Koken & eten
Dol op friet? Dan moet je deze zes andere soorten ook eens proberen
Vandaag vieren Amerikanen Frietdag. Of Patatdag, net waar jij de voorkeur aan geeft. Hou je wel van die goudgele staafjes, gedoopt in mayo, curry of pindasaus? Dan is dit de ideale dag om ze te maken. En als je eens iets anders wilt proberen, bekijk dan deze alternatieve frietjes hieronder. Oók heel erg lekker.