Wat Eten We Vandaag: Appelcake met gember en yoghurt
Deze appelcake heeft een bijzondere twist door de toevoeging van gember, yoghurt en citroen. De luchtige, smeuïge cake heeft een unieke smaak die absoluut de moeite waard is om een keertje te proberen.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten + 50 minuten oventijd
Aantal porties: 9
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 1 citroen
- 120 gr ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 165 gr suiker + 10 gr extra ter garnering
- 1 tl vanille aroma
- 1 ei
- 10 gr gember
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- 80 gr Griekse yoghurt 10% vet
- 2 groene appels
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
6 tips
Ga schulden gelijk te lijf: ‘Oogkleppen ophouden en post niet openmaken is geen goed idee’
-
Wat Eten We Vandaag: Tarte tatin met gekarameliseerde ananas en mascarpone
Tarte tatin is een dessert dat zijn herkomst vindt in Frankrijk en van origine gemaakt wordt van appel. In deze tropische variant is gekozen voor fris-zoete ananas als alternatief. Heerlijk met een flinke dot romige mascarpone. -
Op deze plekken kun je een elektrische auto beter niet opladen
Het scheelt flink in de portemonnee waar je in ons land je auto oplaadt. In ondergrondse parkeerplaatsen is het altijd duur. Daar ben je gemiddeld 16,8 procent duurder uit dan elders in de gemeente. -
Wat Eten We Vandaag: Thaise soep met kip en groenten
Een heerlijke maaltijdsoep vol kleur, smaak én groenten: dat is deze Thaise soep. De gele currypasta zorgt voor de Thaise touch. Een goedgevulde soep die je in slechts 20 minuten op tafel tovert. Ideaal als snelle avondmaaltijd of stevige lunch. -
PREMIUMMet video's
Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
-
Wat Eten We Vandaag: Courgette fritters met romesco dip
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Zuid-Afrikaanse kip in filodeeg
Deze Zuid-Afrikaanse kip in filodeeg is een van de vele gerechten die Zuid-Afrika rijk is. In dit recept verwerken we onder andere kip, kurkuma en tijm. Drie ingrediënten die we veel terug zien komen in de Zuid-Afrikaanse keuken. -
Wat Eten We Vandaag: Zoete sushi van pannenkoeken
Sushi, maar dan een zoete variant. Deze rolletjes van pannenkoeken gevuld met fruit, koekjes en zoete ingrediënten zorgen voor een heerlijke verrassing op je bord. Extra leuk: serveer de pannenkoeken sushi met chocoladesaus als dip in plaats van sojasaus.