Wat Eten We Vandaag: Apple crumble in een gourmetpannetje
Apple crumble: het ideale toetje in een gourmetpannetje. Tip: geen kaneelsuiker in huis? Meng dan 1 tl kaneel met 4 el kristalsuiker.
Delen per e-mail
Ingrediënten
- 3 Elstar appels
- 4 el kaneelsuiker
- 50 g ongezouten roomboter
- 150 g krokante muesli noten
Benodigdheden
gourmetstel
Bereiding
1. Halveer de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep de appels om met de kaneelsuiker. Snijd de roomboter in 10 kleine blokjes. Serveer de appel, muesli en boter in losse bakjes bij het gourmetten.
2. Verhit 1 blokje boter in een gourmetpannetje, verdeel 1/10 van de appelblokjes erover. Zet 2 min. onder de grill van het gourmetstel. Verdeel 1½ el muesli erover en zet nog 1 min onder de grill. Herhaal met de rest.
Wil je meer informatie over het gerecht? Bekijk het recept op Allerhande
Eet smakelijk!
In aanloop naar Kerstmis vind je op deze site elke dag een feestelijk recept van Allerhande.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke items van AD Koken&Eten
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten Per ongeluk manier ontdekt om chips minder vet te maken (maar voorlopig liggen ze niet in de winkel)
Een chipsmerk liet de Universiteit van Leuven onderzoeken welke eigenschappen van grondstoffen de kwaliteit van hun chips bepalen. Bij dit onderzoek kwamen bio-ingenieurs van de universiteit er bij toeval ook achter hoe ze het vetgehalte van chips kunnen verlagen. -
Wat Eten We Vandaag: Rijstsoep met kip, gember en gedroogde garnalen
Een heerlijke Vietnamese rijstsoep. Tip: de gedroogde garnaal in dit recept voor rijstsoep kan vervangen worden door 150 gram pijlinktvis. Deze bak je in dat geval samen met de kip. -
Wat Eten We Vandaag: Couscous met gerookte kip en avocadosaus
Wij zijn dol op couscous, omdat je er eindeloos mee kan variëren. Bovendien zet je het binnen een handomdraai op tafel. Deze keer met gerookte kip en een romige avocadosaus. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta ovenschotel met zalm en broccoli
Ovenschotels zijn niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken. De variaties zijn eindeloos en wij kiezen er deze keer voor om pasta te combineren met broccoli onder een laagje kaas met daarop zalmfilet. -
PREMIUM
Vraag het ons Kunnen papaja's maagbeschermers vervangen?
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze keer beantwoordt expert Rutger Verhoeff, huisarts, de vraag: klopt het dat papaja kan helpen om maagbeschermers te vervangen?
-
Wat Eten We Vandaag: Cookies & cream trifle
Knapperige cookie kruimels vergezeld door romige, luchtige laagjes en een cookie crème. Klinkt goed, toch? Het leuke is dat de trifle geserveerd in glaasjes erg feestelijk en indrukwekkend eruit ziet, maar supersimpel is om te maken. Weinig werk, groots resultaat! Je moet deze romige trifle absoluut een keer hebben geprobeerd. -
Wat Eten We Vandaag: Gado gado wrap met pindasaus
Gado gado met pindasaus is een onmisbaar gerecht bij een Indische rijsttafel. In dit recept hullen we de gado gado salade in een wrap. Gemakkelijk voor onderweg. -
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe.