Wat Eten We Vandaag: Artisjokken en groene asperge quiche
Deze rechthoekige quiche met artisjokken en groene asperges doet het erg goed bij een borrel of op een buffettafel. Je kan natuurlijk ook een ronde quiche- of taartvorm gebruiken.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 25 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2-3
Categorie: vegetarisch, hoofdgerecht
Ingrediënten:
- 5 gr boter
- 1 rol vers bladerdeeg
- 450 gr groene asperges
- 1 citroen
- 3 eieren
- 50 ml crème fraîche
- 150 ml slagroom
- 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- 20 gr pijnboompitten
- 2 sjalotten
- 2 el olijfolie
- 1 pot gegrilde artisjokken op olie, 180 gr
- 20 gr veldsla
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Hier vind je video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Allerlaatste dag voor de acceptgiro. Maar je hoeft niet, zoals velen denken, per se online te bankieren
-
Wat Eten We Vandaag: Kapucijnerschotel met tuinbonen en quinoa
Een lekker vegetarisch, voedzaam gerecht? Wij hebben het voor je gevonden. De kapucijners spelen de hoofdrol in dit recept. Kapucijners zijn peulvruchten uit de erwtenfamilie en bevatten ontzettend veel voedingsvezels waardoor het een geschikte vervanger is voor vlees. In de zomerperiode kun je kapucijners ook vers verkrijgen, maar voor dit recept gebruiken we voorgekookte kapucijners. Wel zo makkelijk. -
Wat Eten We Vandaag: Oreo cheesecake bars
Met deze makkelijke no-bake Oreo cheesecake bars zet je een goddelijk dessert op tafel waar je niet vanaf kan blijven. Je hebt er wat geduld voor nodig, maar het resultaat is verrukkelijk. Ook lekker als zoet tussendoortje. -
Wat Eten We Vandaag: Gestoofde prei met aardappel en kabeljauw
Door prei te stoven in boter en kookroom wordt deze zacht van textuur en optimaal qua smaak. Heerlijk in combinatie met gekookte aardappelen en kabeljauw. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta guacamole
Je kent het vast wel: guacamole. Een heerlijke dip van avocado, tomaat, rode ui, limoen en koriander uit het zonnige Mexico. Maar wat nou als je deze ingrediënten samenbrengt en verwerkt in een pasta? Het resultaat: een makkelijke, frisse en oh zo lekkere pasta.
-
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
-
-
-
PREMIUMLezersmenu
Dijk59 in Losser: een dijk van een familiebedrijf
Dijk59 is het gezellige familierestaurant van Lucién en Leoni Game in het groene buitengebied van Losser. Gastvrijheid, gemoedelijkheid en goed eten gaan er hand in hand. Het lezersmenu van mei is daarvan het bewijs.Losser, Winterswijk, Hengelo, Enschede, Almelo -
PREMIUMMet video
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
Een oud huis kopen, opknappen en vervolgens met veel winst weer doorverkopen. Dat doen onervaren klussers in het nieuwe televisieprogramma De moeite waard?!. Maar is het ‘flippen’ van een huis in deze tijd, met dalende huizenprijzen en hoge rentes, nog wel rendabel?