Wat Eten We Vandaag: Barbecue-worst met puree en gestoofde uien

Wat eten we vandaag? Eigengedraaide bbq-worst van vers varkensgehakt, witte peper, nootmuskaat en gemberpoeder. Wil je dit karwij liever overslaan mag je zo ook uit het vleesschap trekken. 

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 3-4 personen
Bereidingstijd: 30-40 minuten

Ingrediënten

Puree
800 g kruimige aardappels
- 200 ml volle melk
- 150 g roomboter
- zout en peper

Gestoofde uien
2 el neutrale olie
- 1 el mosterd
- 4 rode uien
- 2 takjes salie
- 100 ml oud bruin bier
- 30 g roomboter
- 1 el bloem
- 150 ml kippenbouillon

- 4 verse varkensbraadworsten*
3 appels (Granny Smith)

* Optioneel: zelf worst maken
2 kg grof gemalen varkensgehakt (laat grof malen door slager)
- 25 g zout
- ¼ el nootmuskaat
- ½ el witte peper
- ½ el gemberpoeder
- 200 ml kippenbouillon
- 1 verse varkensdarm (30-32 mm)

Benodigdheden
Barbecue met deksel, aluminiumfolie

Optioneel: 
Worststopper of keukenmachine met worststopper, metalen spiesen of ronde klem

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Barbecue-worst met puree en gestoofde uien © 24Kitchen