Wat Eten We Vandaag: Bbq-banaan met vanille-ijs en popcornbrittle
Men neemt de drie allerlekkerste toetjes en combineert het tot een giga-dessert: bbq-banaan met vanille-ijs en popcornbrittle. Misschien vandaag maar beginnen met een toetje in plaats van een bak yoghurt.
Ingrediënten
- 4 bananen
- 4 el kristalsuiker
- 1 el kaneel
vanille ijs
Popcornbrittle
- 1 tl neutrale olie
- 50 g gedroogde mais
- 1 tl zout
- 100 ml water
- 200 g kristalsuiker
Benodigdheden
Bakpapier, thermometer
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Preistamppot met gember, kerrie en garnalen
Met stamppotten kun je eindeloos variëren: probeer eens deze variant met gember, kerrie en garnalen. Tip: gebruik bij voorkeur kruimige aardappelen, want deze vallen goed uit elkaar na het koken. -
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties. -
PREMIUM
Met deze bomen heb je snel een koeler terras
De beste remedie tegen een hete zomer? Onze tuinexpert Laurence Machiels weet raad: plant nu nog bomen! Afhankelijk van de grootte van je tuin, legt ze uit welke bomen het best tot hun recht komen en welke genoeg (maar ook niet te veel) schaduw geven. ,,Strooi een mulchlaag van compost of bladaarde onder de boom, dat houdt de verdamping tegen.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Kip met pesto en spek uit de oven
Een gerecht waar je bijna geen omkijken naar hebt: kip met pesto en spek uit de oven. De rode pesto maak je eventueel zelf op basis van zongedroogde tomaat, cashewnoten en parmezaanse kaas. -
PREMIUM
Statiegeld op blikjes, zo krijg je je geld terug
Na de kleine plastic flesjes zijn nu de blikjes aan de beurt. Vanaf deze week betaal je daar ook 15 cent statiegeld voor. Maar waar is dat goed voor en ook niet onbelangrijk: hoe krijg je je centjes weer terug?
-
Wat Eten We Vandaag: Artisjokken en groene asperge quiche
Deze rechthoekige quiche met artisjokken en groene asperges doet het erg goed bij een borrel of op een buffettafel. Je kan natuurlijk ook een ronde quiche- of taartvorm gebruiken. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Rokerige baba ganoush met zelfgemaakt flatbread
Vandaag proberen we iets nieuws: we leggen de aubergine voor het maken van de baba ganoush niet op de barbecue, maar tussen de hete kolen. Dit geeft een rokerige smaak aan deze vegetarische dip. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta ovenschotel met broccoli en gehaktballetjes
Deze pasta met zelfgemaakte tomatensaus bevat veel groenten en staat in een handomdraai op tafel. Je kunt gemakkelijk variëren door het gehakt te vervangen voor kip of de broccoli door courgette.