Eatertainment
Volledig scherm
© Eatertainment

Wat Eten We Vandaag: Boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaat en olijven

Boerenkool kun je gebruiken in een salade, verwerken in een lasagne of bijvoorbeeld in een taart. Deze boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaten en olijven heeft een knapperig korstje en een zoet-zoute smaak dankzij de feta.

  1. Dorien introduceert de vegan krentenwegge: ‘Zoals het klokje thuis tikt, zo tikt het ook in Vasse’
    PREMIUM
    Foodblog

    Dorien introdu­ceert de vegan krentenweg­ge: ‘Zoals het klokje thuis tikt, zo tikt het ook in Vasse’

    Op de dag van ons vrijgezellenfeest kregen mijn verloofde en ik in ons Noord-Amsterdamse arbeiderswoninkje een enorme krentenwegge voorgeschoteld. Voorzien van Twentse spreuk, zoals de traditie voorschrijft. Naar de spreuk kan ik alleen maar gissen, ze is niet meer leesbaar op de foto’s van deze dag in 2009. Bovendien sprak ik destijds nog geen woord Twents. Na het verorberen van de krentenwegge gingen we met zijn allen het Amsterdamse Noorderpark in om daar te klootschieten. De Twentse tint van ons vrijgezellenfeest bleek een voorbode van onze verhuizing naar Enschede.
    Vasse