Wat Eten We Vandaag: Boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaat en olijven
Boerenkool kun je gebruiken in een salade, verwerken in een lasagne of bijvoorbeeld in een taart. Deze boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaten en olijven heeft een knapperig korstje en een zoet-zoute smaak dankzij de feta.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten (+30 minuten wachttijd)
Aantal porties: 4
Categorie: vegetarisch, hoofdgerecht
Ingrediënten:
- 3 kleine rode uien
- 50 gr zongedroogde tomaten
- 25 gr zwarte olijven
- 1 rol vers bladerdeeg
- 4 el olijfolie
- 200 gr boerenkool
- 4 eieren
- 50 ml kookroom
- 1 el Italiaanse kruiden
- Peper en zout
- 100 gr feta
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Hier vind je video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Bernadet hoort ‘raar geluid’ bij het eten van haar wrap: ‘Dit verwacht je toch niet?’
Elburg -
Wat Eten We Vandaag: Gestoofde prei met aardappel en kabeljauw
Door prei te stoven in boter en kookroom wordt deze zacht van textuur en optimaal qua smaak. Heerlijk in combinatie met gekookte aardappelen en kabeljauw. -
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
Wat is de beste wasmachine voor een gezin van 5 personen of meer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
PREMIUMFoodblog
Dorien introduceert de vegan krentenwegge: ‘Zoals het klokje thuis tikt, zo tikt het ook in Vasse’
Op de dag van ons vrijgezellenfeest kregen mijn verloofde en ik in ons Noord-Amsterdamse arbeiderswoninkje een enorme krentenwegge voorgeschoteld. Voorzien van Twentse spreuk, zoals de traditie voorschrijft. Naar de spreuk kan ik alleen maar gissen, ze is niet meer leesbaar op de foto’s van deze dag in 2009. Bovendien sprak ik destijds nog geen woord Twents. Na het verorberen van de krentenwegge gingen we met zijn allen het Amsterdamse Noorderpark in om daar te klootschieten. De Twentse tint van ons vrijgezellenfeest bleek een voorbode van onze verhuizing naar Enschede.Vasse
-
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde paprika en mango salade
De paprika en mango worden voor deze salade kort gegrild en de walnoten worden geroosterd. Vul de salade aan met grove stukken mozzarella, blokjes avocado en een balsamico dressing en je hebt een heerlijke lunch vol gezonde vetten. -
Wat Eten We Vandaag: Enchiladas met kip
Enchiladas zijn afkomstig uit de Mexicaanse keuken, voor dit recept vullen we tortillawraps met tomatenblokjes, zwarte bonen, spinazie en kip.