Wat Eten We Vandaag: Borrelplank met mediterrane mezze
Een lekker uitgebreide borrelplank, maar dan een keer wat anders dan met kaas en worst! Dat is deze plank, gevuld met mezze. Mezze zijn kleine hapjes uit het Midden-Oosten, vergelijkbaar met tapas en antipasti. Ideaal om te serveren bij de borrel.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: borrel
Ingrediënten
- 100 gr falafel
- 1 avocado
- 1 el crème fraîche
- 2 teentjes knoflook
- ½ tl paprikapoeder
- 3 geroosterde paprika’s
- ¼ tl zout
- ½ tl peper
- 1 tl gemalen komijn
- 1 el balsamicoazijn
- 50 gr walnoten
- ½ tl cayennepeper
- Sap van ½ limoen
- 100 gr amandelyoghurt
- 4 el extra vergine olijfolie
- 1 tl za’atar kruiden
- Olie
- 1 aubergine
- 1 tros cherrytomaten
- 100 gr hummus naturel
- 1 Libanees platbrood
- 50 gr Griekse olijven
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
-
Wat Eten We Vandaag: Chorizo-garnalenspiezen met bloemkool
Deze spiezen bewijzen dat je vis en vlees ook heel goed kunt combineren. De chorizo-garnalenspiezen worden in dit recept gebakken in een grillpan, maar je kan ze ook makkelijk op de barbecue bereiden. Lekker met kruidige bloemkoolroosjes en een romige puree. -
Wat Eten We Vandaag: Kalfsschnitzel met gepofte aardappel en prei
Wist jij dat de schnitzel van oorsprong Italiaans is? In tegenstelling tot wat veel mensen denken, werd de schnitzel pas later in Oostenrijk geïntroduceerd door de Oostenrijkse veldmaarschalk Radetzky, die verliefd werd op het knapperige stukje vlees. -
Wat Eten We Vandaag: Franse plaattaart
Deze Franse plaattaart is op basis van prei en brie. Prei is, net als ui, scherp en pittig wanneer je het rauw eet. Door het kort te bakken en vervolgens te stoven in een groentebouillon, krijgt het een heerlijk zachte, iets zoete smaak. Dit combineert goed met de brie en walnoten. -
Wat Eten We Vandaag: Gebakken feta met cherrytomaten, olijven en pepers
Lekker voor bij de borrel: deze gebakken feta met cherrytomaten, olijven en pepers.
-
Wat Eten We Vandaag: Courgette fritters met romesco dip
-
-
-
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie.