Wat Eten We Vandaag? Buddha bowl
De buddha bowl heeft in korte tijd onze harten veroverd. Voor deze versie met zalm en zoete aardappel moet je even tijd uittrekken en is dus heel geschikt voor de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw.
Delen per e-mail
Ingrediënten voor 2 personen (bereidingstijd 40 minuten, wachttijd 30 minuten)
- 2 zalmfilets met huid
- 100 g gemengde quinoa
- 50 g rode kool
- 2 zoete aardappels
- 1 rode ui
- 100 g groene-aspergekopjes
- 1 avocado
- 1 citroen
- 1 el vadouvan
- 1 el ahornsiroop
- zonnebloemolie
- zout - peper
- 1 el sojasaus
- 1 el limoensap
- 1 el honing
- 1 el sesamzaad
Benodigdheden
- bakplaat,
- bakpapier
- fijne rasp
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180° Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Spoel de quinoa af en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Snijd de rode ui in parten.
- Leg op de bakplaat. Bestrooi met zout, peper, vadouvan en zonnebloemolie en rooster ze 20 minuten in de oven.
- Schep om, leg de groene-aspergekopjes erbij en rooster nog eens 10 minuten.
- Doe een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilets op de huid 8 tot 10 minuten op middelhoog vuur tot ze net gaar zijn.
- Bestrooi met grof zeezout.
- Rasp de citroen.
- Snijd de rode kool ragfijn en maak aan met 1 el olie, 1 el citroensap, citroenrasp en 1 el ahornsiroop.
- Snijd de avocado open, verwijder de pit en snijd in dunne plakjes.
- Maak een dressing door de sojasaus te mengen met de honing en het limoensap.
- Schep de quinoa in een kom, leg er wat rode kool op en schep er de aardappel, rode ui, groene asperges en avocado bij.
- Leg hierop de zalmfilet en maak af met de dressing.
- Garneer met sesamzaad en serveer er partjes citroen bij.
Goed bevallen? Probeer deze Hollandse bowl met makreel ook eens:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Raymon en Marchiano lanceren eigen jenever: ‘Oubollig? Als opa en oma het drinken, drinkt iedereen het’
Ze gaven zichzelf een jaar de tijd om 1250 flessen te verkopen. Binnen tien dagen waren ze op. De jenever Barak’51 van twee Leerdamse vrienden blijkt niet alleen binnen de Molukse gemeenschap een schot in de roos. ‘Ook bij mensen die zeggen dat ze geen jenever lusten.’ -
Wat Eten We Vandaag: Klassieke flan met lavendel en perzik
Een feestelijk gerecht uit het boek De Brabander Bakt van Hidde de Brabander. Het klassieke puddingdessert krijgt ditmaal een bodem van amandeldeeg. -
Nu we ze volop eten: alles wat je moet weten over paaseitjes
De winkels puilen nu uit van de paaseitjes. Hoe gezond zijn die chocoladesnoepjes en welke smaken zijn het populairst? -
Wat Eten We Vandaag: Arancini met parmaham en pecorino
Arancini zijn gefrituurde balletjes met risotto en dus de perfecte borrelhapjes voor oudejaarsavond. Met geluk heb je een aantal over en kan je de dag erna er ook nog van snoepen. -
Tupperware Nederland stopt per direct met verkoop legendarische producten
Tupperware stopt vanaf 1 maart met de verkoop in Nederland. Het befaamde bedrijf in keukengerei en plasticartikelen zal ook stoppen met de Tupperwareparty's.
-
PREMIUM
Zo wordt shoppen bij lokale winkels makkelijker: ‘Ik heb winkeliers huilend aan de lijn gehad’
Om het voor inwoners uit de Krimpenerwaard makkelijker te maken om inkopen bij lokale winkeliers te doen, is sinds kort de website krimpenerwaardkooptlokaal.nl in de lucht. Een van de initiatiefnemers is Marco Goudswaard (58) uit Krimpen aan de Lek. Hij hoopt zo de leefbaarheid van de dorpskernen te behouden. -
Foodgoeroe Rens Kroes blijkt zelf niet meer te koken: ‘Warm nu eten op’
Kookboekenschrijfster, voedselfanaat en superfoodkenner Rens Kroes (33) blijkt zelf vrijwel nooit meer te koken. Haar gezonde dieet, waarom ze al jaren bekendstaat, schiet er sinds haar bevalling soms bij in. ,,Het is heerlijk voor de geest, zeg ik dan maar.’’ -
Speel de quiz en maak kans op kookboeken van Pascale Naessens
De populaire Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagde lezers van deze site begin dit jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. Duizenden lezers deden mee. Voor de fans doen we nog eenmaal een winactie.