Wat Eten We Vandaag: Chao tom van de barbecue

Chao tom is een feestelijk Vietnamees gerecht bestaande uit garnaalspiezen. Oorspronkelijk wordt het gebraden aan een prikker van suikerriet. Job en Perry maken een versimpelde variant.

Hoofdgerecht: schaal- en schelpdieren
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

Spiesen
600 g rauwe gepelde garnalen
- 1 teentje knoflook
- 1-2 el vissaus
- 1 eiwit
- 1 tl baksoda
- 1 tl suiker
- zout en peper
- neutrale olie

Dipsaus
1 teen knoflook
- 1 rode peper
- 4 el vissaus
- 1 el suiker
- 100 ml water
- 1 limoen

-1 pak rijstvellen
- 1 krop sla
- 1 bosje munt

Benodigdheden
Barbecue met deksel, keukenmachine, 4 stengels sereh of satéprikkers of suikerriet (toko), stoommand met deksel

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Chao tom van de barbecue © 24Kitchen
  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.