Volledig scherm
Chili con carne © Shutterstock

Wat Eten We Vandaag: Chili con carne

Chili con carne betekent letterlijk ‘chili met vlees’. Het is een razendpopulaire Tex-Mex stoof. In het gerecht zit een combinatie van vlees, tomaten en bonen. Heerlijk met een stuk Turks brood en zure room.

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
- 1 rode ui
- 1 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 rode paprika
- 75 g chorizoworst
- zonnebloemolie
- 500 g rundergehakt
- 70 g tomatenpuree
- 400 g gepelde tomaten in blik
- 1 bosje koriander
- 1 limoen
- 125 ml zure room
- chilipoeder
- 400 g kidneybonen
- 1 Turks brood
- zout
- versgemalen peper

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.