Wat Eten We Vandaag: Chili sin carne met zoete aardappel
Chili con carne: een stoofpot die in de basis bestaat uit vlees en chilipeper. Een gerecht dat iedereen wel kent. Wij gaan echter op de vegetarische tour met een lekkere chili sin carne boordevol groenten.
Delen per e-mail
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 200 gr zoete aardappel, in blokjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 2 verse tomaten
- 1 el olijfolie
- 400 gr tomatenblokjes
- 70 gr tomatenpuree
- 1 el komijn
- 1 el gedroogde koriander
- 1 el chilivlokken
- 1 tl kaneel
- 150 gr mais
- 200 gr kidneybonen
- 400 gr bloemkoolrijst
- 10 gr koriander
- 1 eetrijpe avocado
- 1 limoen, in partjes
- peper en zout
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & eten
Horecaondernemer Danny houdt terras op 21 april dicht: ‘Dit is zelfmoord, zo’n soort tent ben ik niet’
Dat het kabinet vanaf 21 april de terrassen en winkels hoopt te kunnen openen, leidt tot een jubelstemming bij veel horecaondernemers. Toch zitten niet alle ondernemers te springen. Danny Snaaijer houdt zijn zaak bijvoorbeeld potdicht. -
PREMIUM
Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’
Martijn van Gemst (40) laat mensen die hun smaak hebben verloren weer proeven. Net nadat hij een speciale opleiding hiervoor afrondde, verloor hij zélf zijn smaak door corona. Even was hij in ‘complete paniek’, tot hij besloot zichzelf te onderzoeken. Met succes. ,,Als je het allerliefst friet met mayonaise eet, maar je proeft het niet meer, dan zorg ik ervoor dat je het wél weer ervaart.” -
PREMIUMKoken & eten
Asperges koken zonder water: de pure smaak blijft bewaard
Asperges met beenham, gesmolten boter, ei en een glas pinot blanc: hoe klassiek wil je het hebben? Het kan ook anders, vindt Harold Hamersma. Samen met zijn echtgenote geeft hij tips voor de lekkerste wijnen bij de beste recepten. -
PREMIUMGouden Pollepel thuis
Een portie oud-Rotterdamse gezelligheid op bestelling; in Old Dutch is de klant nog altijd koning
Restaurant Old Dutch is een oer-Rotterdams horeca-monument, een icoon. Met een vaste klantenkring van welgestelde families, zakenmannen en bekende Rotterdammers. Ook tijdens de lockdown weet gastheer en eigenaar Aad van der Stel hoe hij het zijn klanten naar de zin moet maken. -
Wat Eten We Vandaag: Klassieke vissoep met kabeljauw
Bouillabaisse is een klassieke vissoep uit de Provence. In deze bouillabaisse combineren we kabeljauw, grote garnalen en visbouillon voor extra smaak. De toevoeging van saffraan geeft het gerecht een heerlijk warm aroma.
-
Koken & eten
Miljuschka laat sterrenchefs zweten op het maken van een simpel spekkie: ‘Ze denken: dat doe ik eventjes’
Miljuschka Witzenhausen presenteert vanaf volgende week, samen met Martijn Krabbé, een nieuw tv-programma over populaire snacks. Daarvoor bezocht ze ook de fabrieken waar de chips, chocolaatjes of snoepjes werden gemaakt. ‘Er is vet vaak een geheim ingrediënt of een geheime handeling.’ -
Wat Eten We Vandaag: Bietentortilla’s met aardbeien, kwark en gepofte quinoa
Deze heerlijke bieten tortilla’s zijn in een handomdraai gemaakt en ideaal als ontbijt. De combinatie van aardbeien, kwark en gepofte quinoa zorgt voor een goed begin van je dag! -
Wat Eten We Vandaag: Braziliaanse bonensalade met spekjes en chorizo
Feijão tropeiro: de bekende Braziliaanse bonensalade. Dit gerecht wordt daar vaak geserveerd bij een barbecue en wij begrijpen waarom. De spekjes en chorizo vormen een heerlijke zoute toets aan dit hartige, goed vullende gerecht.