Wat Eten We Vandaag: Chili sin carne met zoete aardappel
Chili con carne: een stoofpot die in de basis bestaat uit vlees en chilipeper. Een gerecht dat iedereen wel kent. Wij gaan echter op de vegetarische tour met een lekkere chili sin carne boordevol groenten.
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 200 gr zoete aardappel, in blokjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 2 verse tomaten
- 1 el olijfolie
- 400 gr tomatenblokjes
- 70 gr tomatenpuree
- 1 el komijn
- 1 el gedroogde koriander
- 1 el chilivlokken
- 1 tl kaneel
- 150 gr mais
- 200 gr kidneybonen
- 400 gr bloemkoolrijst
- 10 gr koriander
- 1 eetrijpe avocado
- 1 limoen, in partjes
- peper en zout
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Braziliaanse bonensalade met spekjes en chorizo
Feijão tropeiro: de bekende Braziliaanse bonensalade. Dit gerecht wordt daar vaak geserveerd bij een barbecue en wij begrijpen waarom. De spekjes en chorizo vormen een heerlijke zoute toets aan dit hartige, goed vullende gerecht. -
PREMIUMGeld & Geluk
Millie en Dolf betalen 100 euro per maand aan energie: ‘Centrale verwarming is luxe’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Dolf geeft makkelijker geld uit dan Millie, maar zorgt er ook voor dat niets uit de ijskast wordt weggegooid. En koopt soms een kofferbak vol wijn. -
Helemaal klaar met Windows 11? Zo ga je terug naar 10
Ben je niet tevreden met Windows 11, werken bepaalde toepassingen niet meer of mis je simpelweg de interface van Windows 10? Welke reden je ook hebt om terug te willen naar het vorige besturingssysteem: zo downgrade je van W11 naar W10. -
Koken & Eten
Pasta gaat goed samen met zalm: ‘Dat is me toch lekker’
Pasta en zalm lijken voor elkaar te zijn gemaakt. Het bereiden ervan is niet moeilijk en het gerecht staat snel op tafel. Drie expert geven tips om te variëren met groenten en sauzen. -
PREMIUMMet video
Winterse kost op zomerdag tijdens WK Snert- en Stamppotkoken: ‘Ik wil graag laatste worden’
De keuken van het Alfacollege in Groningen is voor één dag veranderd in een strijdtoneel. Al weken lang proberen de deelnemers hun recept te perfectioneren om tijdens het WK Snert- en Stamppotkoken de eerste prijs binnen te halen.
-
Wat Eten We Vandaag: Klassieke vissoep met kabeljauw
Bouillabaisse is een klassieke vissoep uit de Provence. In deze bouillabaisse combineren we kabeljauw, grote garnalen en visbouillon voor extra smaak. De toevoeging van saffraan geeft het gerecht een heerlijk warm aroma. -
met video
Kort geding over restvlees aangehouden: Foodwatch moet met de Staat om de tafel
Er wordt te weinig toezicht gehouden op separatorvlees, het restvlees dat van de karkassen van dieren wordt gespoten. Voedselwaakhond Foodwatch, die vandaag een kort geding had aangespannen, moet van de rechtbank met de Nederlandse Staat in gesprek over de controle op en het gebruik van separatorvlees. -
Ben je te streng voor jezelf? ‘Zelfcompassie is echt iets wat je moet oefenen’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: compassie hebben voor jezelf.