Wat Eten We Vandaag: Courgette-ravioli met ricotta en geitenkaas
Deze met kaas gevulde courgette-ravioli is een droom voor iedere kaasliefhebber. Doordat je de ravioli maakt van courgetteplakjes is dit een heerlijk lichte maaltijd. De zelfgemaakte saus van geroosterde cherrytomaten maakt de maaltijd helemaal af.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 40 minuten oventijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch, Italiaans
Ingrediënten geroosterde tomatensaus:
- 500 gr cherrytomaten
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 50 ml rode wijn
- 1 el balsamicoazijn
- ½ blokje groentebouillon
- ½ tl zwarte peper
- 100 ml water
- 200 gr trostomaten
Ingrediënten courgette ravioli:
- 100 gr geitenkaas
- 250 gr ricotta
- 1 el gedroogde oregano
- ½ tl zwarte peper
- 1 tl zout
- 1½ courgette
- 2 el olijfolie
- 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 takje basilicum
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta culurgiones met salie-tomatensaus
Deze bijzondere pastasoort vindt zijn oorsprong in het prachtige Sardinië. De pasta lijkt in de basis op ravioli, maar de vulling en vouwtechniek maakt het net even anders. De culurgiones worden namelijk gevuld met aardappel en de randjes lijken geborduurd, net kunst. -
Wat Eten We Vandaag: Krokante asperges op zomerse salade
Het aspergeseizoen is van april tot juli, dus geniet er nog even van. In dit recept koken we de asperges, waarna we ze door bloem, ei en panko halen. Vervolgens frituur je ze, waardoor ze lekker krokant worden. Zo heb je ze waarschijnlijk nog niet eerder op. Een aanrader in combinatie met de frisse dressing. -
PREMIUM4
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn. -
Wat Eten We Vandaag: Pulled pork uit de slowcooker
Met dit broodje pulled pork maak je vleesliefhebbers gelukkig. We maken gebruik van een slowcooker, zodat het vlees op een lage temperatuur gaart, en boterzacht van structuur blijft. Serveer de pulled pork op hamburgerbroodjes met rauwkostsalade en zelfgemaakte barbecuesaus voor de finishing touch.
-
Wat Eten We Vandaag: Hartige pannenkoek met zalm, spinazie en tuinerwten
-
-
-
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta guacamole
Je kent het vast wel: guacamole. Een heerlijke dip van avocado, tomaat, rode ui, limoen en koriander uit het zonnige Mexico. Maar wat nou als je deze ingrediënten samenbrengt en verwerkt in een pasta? Het resultaat: een makkelijke, frisse en oh zo lekkere pasta.