Wat Eten We Vandaag: Courgetti bolognese met burrata
Spaghetti bolognese is een klassieker. De traditionele Italiaanse bolognesesaus bestaat uit gehakt en buikspek (pancetta). Probeer ook eens deze vegetarische variant met heerlijke gemarineerde pulled oats waarbij de spaghetti is vervangen door courgetti.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 250 gr courgetti
- 1 ui
- 1 wortel
-
1/2 aubergine
- 1/2 paprika
-
2 tomaten
-
2 el olijfolie
- 3 el extra vergine olijfolie
- 240 gr pulled oats
-
2 teentjes knoflook
- 2 el tomatenpuree
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl gedroogde rozemarijn
-
1 snufje chilivlokken
-
300 gr tomatensaus
-
150 gr burrata
- 5 gr verse basilicum
- peper en zout
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Albert Heijn
Wat Eten We Vandaag: Köfte kebab met yoghurtsaus
Dit bekende fastfoodgerecht maak je gewoon lekker zelf thuis. Zo is-ie nog gezond ook. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta peperonata met gegrilde paprika
Pasta peperonata is simpel, maar o zo lekker! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor maximale smaak. Een heerlijke avondmaaltijd voor het hele gezin. -
Getest: Dit is de beste blender
Wat is de beste blender? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Wat is het bestbetaalde beroep van Nederland?
,,Ik ga datgene studeren waarmee ik het meeste geld kan verdienen’’, zei een vriendje van het kind van Peter Olsthoorn, journalist voor Intermediair. Maar in welke beroepsgroepen zijn de salarissen het hoogst, zowel in Nederland als in andere landen? Peter zocht het uit. -
PREMIUM
Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’
-
Koken & Eten
Dag van de lasagne: met deze zes verrassende varianten maak je er iets speciaals van
Heb je een excuus nodig om lasagne te eten? Grijp de feestdag van de lasagne aan om er een te maken deze week. Het is onduidelijk waar de Dag van de Lasagne (29 juli) vandaan komt, maar de Italiaanse klassieker heeft veel fans. Hieronder vind je zes verrassende varianten van Eatertainment. -
Koken & Eten
Populaire TikTok-chef Joshua viel 45 kilo af: ‘Ik kreeg een gezondere relatie met eten’
Miljoenen kijkers op YouTube en TikTok volgen hoe chef Joshua Weissman in een handomdraai de dingen maakt die we het liefst eten. Van cheeseburgers tot verse pasta. Want de Amerikaanse kok vindt dat we in staat moeten zijn om álles zelf te kunnen maken, ook onze sauzen en broodjes. Dat leert hij ons in zijn kookboek dat in zijn thuisland al een bestseller is. -
Zo weet je of de airco van je auto aan onderhoud toe is
De airconditioning in je auto draait bij deze zomerse temperaturen overuren en is daardoor eerder toe aan onderhoud. Maar hoe weet je precies wanneer het tijd is om je airco bij te laten vullen?