Wat Eten We Vandaag: Dorade in zoutkorst met zoete aardappel
Vis, aardappelen en groenten, maar dan anders. Deze heerlijke dorade in zoutkorst wordt geserveerd met een frisse salade en zoete aardappel. Door dit visje te vullen met tijm, peterselie, koriander, sinaasappel en limoen creëer je een geweldige, unieke smaak.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 1 el olie
- 300 gr zoete aardappelblokjes
- 5 takjes tijm
-
2 sinaasappels
- ½ limoen
- 4 takjes platte peterselie
- 2 takjes koriander
- 1 kleine dorade (ontschubt en ingewanden verwijderd)
-
1 kilo grof zeezout
-
3 eieren (alleen het eiwit wordt gebruikt)
- 2 tomaten
-
100 gr botersla
-
1 el mosterd
- 1 el honing
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten Krankzinnig duur dieetboek bevat 40 heel gezonde recepten
Met elke hap die je eruit zou nemen, ben je een godsvermogen kwijt. Het eerste op zoete aardappel gedrukte boek ter wereld kost een slordige 11.000 euro. Vanaf eind deze maand zijn er vijf van te koop. Twee exemplaren zijn gereserveerd voor musea. -
PREMIUM
De opmars van walnoten van eigen bodem: Melissa en Rudolf Jan maken er een rijke olie van voor de salade
Walnoten importeren we uit Californië, Chili, Frankrijk of Oostbloklanden, terwijl het Nederlandse klimaat en bodem ook geschikt zijn. Om die reden, maar ook omdat noten steeds nadrukkelijker als onderdeel van een gezond voedingspatroon worden gepromoot, zien we hier steeds meer walnootbomen. -
Wat Eten We Vandaag: Marokkaanse soep met linzen en kikkererwten
Duik in de Marokkaanse keuken met onze harira; een Marokkaanse soep met linzen en kikkererwten. De verschillende specerijen maken van de harira een geurig gerecht, ideaal voor dagen waarop je wel wat ‘comfort food’ kunt gebruiken. -
Wat Eten We Vandaag: Spicy virgin margarita
Een heerlijk verrassende cocktail, wij zijn er gek op. Zo ook op deze pittige, alcoholvrije draai aan de klassieke margarita. De heerlijke combinatie van ingrediënten zorgt voor een echte smaakexplosie. -
Koken&Eten Van 20 glazen wijn per week naar 0: 'Ik slaap beter en ik ben mentaal sterker’
Half januari worden de goede voornemens op het gebied van eten en drinken massaal in de ijskast gezet om vervolgens zoet of vet voedsel te bestellen. Ook de drank komt weer op tafel, zo blijkt uit cijfers van een grote bezorgservice. Ervaringsdeskundige Esther ten Hove vermoedt dat mensen met te veel voornemens tegelijk beginnen. ‘Je lichaam draait op routine.’
-
Koken & Weten Zo schadelijk kan het gebruik van een koekenpan zijn
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: wat kan een koekenpan doen met je vruchtbaarheid? -
Marktplaats dwarsboomt handel in materiaal bezorgdiensten voor omzeilen avondklok
De mogelijke invoering van een corona-avondklok door het kabinet, heeft een levendige handel in kleding en tassen van bezorgdiensten op gang gebracht. Op Marktplaats.nl worden er tientallen aangeboden voor prijzen variërend van 25 tot 200 euro ‘om de avondklok te omzeilen’. Het online-verkoopplatform is druk bezig om de advertenties te verwijderen, zegt een woordvoerder tegen deze site. -
Koken & eten Fit met Pascale Naessens: 'Ik heb geen moment honger gehad, maar voelde me wel fitter’
Duizenden lezers van deze site deden mee aan de Pascale Naessens-challenge de afgelopen anderhalve week. De kookboekschrijfster deelde tien dagen lang drie recepten per dag. De recepten bevatten geen snelle koolhydraten, maar wél rijke producten. Vier deelnemers delen hun ervaringen.