Wat Eten We Vandaag: Frietje rendang met zoetzure groenten
Wie houdt er niet van een frietje stoofvlees? In dit recept maken we Indonesisch stoofvlees: rendang. Van origine bereid door de Minangkabau bevolking om vlees langer houdbaar te maken. Tegenwoordig is dit een van de populairste Indonesische gerechten.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 40 minuten (+ 3 uur stoven)
Porties: 2
Categorie: Vlees
Ingrediënten rendang
- 2 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 250 gr riblappen
- 1 el olie
- 170 ml kokosmelk
- 35 gr santen (kokoscrème)
- 1/3 rode peper, fijn gesneden
- ½ tl korianderzaad
- 10 gr sereh (citroengras)
- 1 ½ tl kurkuma
- 1 steranijs
- Zout
- 30 gr wortel
- ½ rode ui
- 30 gr koolrabi
- 30 gr bloemkool
- 80 gr suiker
- 80 ml azijn
- 500 gr friet
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Quiz
Nationale Pannenkoekdag: wat weet jij van de lekkernij?
Het is vandaag Nationale Pannenkoekdag. Ben jij een echte liefhebber? Test je kennis in de quiz hieronder. -
Wat Eten We Vandaag: Kalfsschnitzel met gepofte aardappel en prei
Wist jij dat de schnitzel van oorsprong Italiaans is? In tegenstelling tot wat veel mensen denken, werd de schnitzel pas later in Oostenrijk geïntroduceerd door de Oostenrijkse veldmaarschalk Radetzky, die verliefd werd op het knapperige stukje vlees. -
eigen tuin eerst
Plant nu een vlinderstruik in je tuin voor meer bijen en vlinders
Meer vlinders in je tuin? Met een paar vlinderstruiken heb je dat zo voor elkaar. Nu is de ideale tijd om ze te planten. Tuingoeroe Romke van de Kaa heeft een paar mooie exemplaren voor je uitgezocht. -
Wat Eten We Vandaag: Upside-down rabarbercake
Rabarber is een echte vitaminebom: rabarber bevat onder andere vitamine B, C en K én veel vezels. Goed voor onder andere je spijsvertering en immuunsysteem, maar bovenal erg lekker door de friszure smaak. Wij verwerken rabarber in deze heerlijke cake, maar dan op z’n kop. -
PREMIUM
‘Ga niet met de hogedrukspuit over het terras met groene aanslag’
Last van algen op tegels, schutting en bloempotten in de tuin? Wacht even met de hogedrukspuit, zegt hovenier Bert Moelee van De Tuinexpert. Hij heeft een betere oplossing.
-
Wat Eten We Vandaag: Gevulde zoete aardappel op Mexicaanse wijze
Een avondmaaltijd boordevol groenten? Dan is dit recept een aanrader. De kidneybonen bovendien zorgen voor een voldaan gevoel en zijn een goede bron van vezels en eiwitten. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Groenteburgertjes uit de airfryer op Libanees platbrood
Deze vegetarische groenteburgertjes uit de airfryer op Libanees platbrood zijn lekker en voedzaam. De burgers zijn gemaakt van rode linzen en wortel en lijken een beetje op falafel. De zelfgemaakte limoen-yoghurtsaus geeft het gerecht een frisse touch. -
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg.