Wat Eten We Vandaag: Frisse gele curry met tempeh en limoen
Op zoek naar een lekker vegetarisch gerecht? Probeer dan zeker onze gele curry met tempeh. Dit vegetarische product is van zichzelf neutraal van smaak, je kunt dus alle kanten op met smaakmakers. Wij bakken onze tempeh in olie, honing en ketjap manis en serveren deze met een gele curry met zoete aardappel, rijst en naan.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal personen: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 2 naanbroden
- 300 gr zoete aardappel
- 150 gr rijst
- 3 el olie
- 1 el honing
- 3 el ketjap manis
- 200 gr tempeh
- 1 gele ui
- 1 limoen
- 70 gr gele currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 150 gr kikkererwten
- 3 lente-uien
- ¼ komkommer
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten Zo smaakt je kop koffie nóg beter volgens experts
Er gaat weinig boven een stomende kop koffie ’s ochtends. We drinken nu eenmaal graag een lekkere kop van het zwarte goud. Goed nieuws: de wetenschap kan je helpen de omstandigheden voor je koffie te verbeteren voor de beste smaak. -
Koken & eten Krankzinnig duur dieetboek bevat 40 heel gezonde recepten
Met elke hap die je eruit zou nemen, ben je een godsvermogen kwijt. Het eerste op zoete aardappel gedrukte boek ter wereld kost een slordige 11.000 euro. Vanaf eind deze maand zijn er vijf van te koop. Twee exemplaren zijn gereserveerd voor musea. -
PREMIUM
Voor jou getest Dit zijn de lekkerste broodjes bapao uit de supermarkt
Broodjes bapao mogen best wat klef zijn, maar het gestoomde broodje moet vooral niet tegen je gehemelte blijven plakken. Ons panel zette de tanden in zes broodjes bapao met rundvlees. -
Wat Eten We Vandaag: Rijkgevulde lasagne met boerenkool en kip
De traditionele lasagne wordt vaak gemaakt met een tomatensaus en rundergehakt, maar wij gaan voor een winterse variatie. Deze lasagne wordt rijkelijk gevuld met boerenkool, roerbakgroenten en kipgehakt. De lasagne serveren wij met een frisse komkommersalade. -
Wat Eten We Vandaag: Orzo met pompoen en spinazie
Orzo, kende jij het al? Deze pastasoort is qua formaat te vergelijken met een rijstkorrel en wordt daardoor ook vaak zo behandeld. Neem bijvoorbeeld ons gerecht met orzo, pompoen en spinazie. Door de orzo eerst te roerbakken en vervolgens te koken in groentebouillon lijkt de bereiding heel erg op die van een risotto. Absoluut het proberen waard wat ons betreft.
-
Maaltijdvervangende repen en shakes zijn ongezond: te veel suiker, te weinig eiwitten
De meeste maaltijdvervangers, bedoeld om mee af te vallen, zijn slecht voor de gezondheid. De shakes en repen bevatten weinig eiwit en veel suikers, concludeert de Consumentenbond na onderzoek. -
Wat Eten We Vandaag: Wortelsoep met chimichurri gehakt
Chimichurri: een frisse, kruidige saus en marinade die doorgaans geserveerd wordt bij gegrild vlees. Wij geven een leuke twist aan onze chimichurri door deze te verwerken in gehakt en te serveren bij een lekkere wortelsoep. -
Video Dit gebeurt er in je lichaam als je een maand de alcohol laat staan
Of je nu alcohol voorgoed in de ban doet of een maand, je lichaam ondervindt daarvan veel positieve gevolgen. In deze video van de Universiteit van Nederland leggen twee wetenschappers uit hoe je brein en je lijf profiteren.