Wat Eten We Vandaag: Gebakken bloemkool met appel en brie
Zet een heerlijk herfstgerecht op tafel met ons recept voor gebakken bloemkool met appel en brie. Zoet, zout, hartig; wij zijn fan van deze verrassende combinatie van smaken!
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 4
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 250 gr spekreepjes
- 5 takjes tijm
- 3 el olijfolie
- 2 Elstar appels
- 220 gr roombrie
- 2 el witte wijnazijn
- 1 el honing
- 1 tl mosterd
- 60 gr pecannoten
- Peper en zout
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Pink Moon Milk
Kun jij wel wat ontspanning gebruiken? Maak dan je eigen Pink Moon Milk. De Pink Moon Milk is perfect om te drinken voordat je naar bed gaat, zodat je heerlijk slaapt. -
Koken & eten
Eva Jinek verklapt aan Miljuschka wat zij het liefst eet: ‘Na de uitzending wil ik een halve kilo kaas’
Miljuschka weet wat lekker eten is en ze deelt haar tips en trucs graag met haar fans. Dit weekend vertelt ze over haar favoriete adresjes in Amsterdam en bespreekt ze met Eva Jinek haar culinaire voorkeuren in haar eigen podcast. -
Koken & eten
Deze kruidenmixen maken zout in je gerechten overbodig
Koks in opleiding krijgen tegenwoordig steeds vaker aangeleerd hoe ze gerechten kunnen bereiden zónder zout. Dat kan best, weten ervaren koks. Hoe dan? Door slim gebruik te maken van andere smaakmakers natuurlijk. En: goedkoper dan een potje van de supermarkt. -
Wat Eten We Vandaag: Bagel burger met geitenkaas en gegrilde courgette
Wist je dat er zwarte knoflook bestaat? Door een zorgvuldig fermentatieproces verandert de kleur van witte knoflook in een diepe, zwarte kleur. Ook is zwarte knoflook zelfs nog gezonder én krijg je er geen slechte adem van. Wij gebruiken ’m bij deze burger. -
update
Terrassenprotest grotendeels ludiek: ‘Maar we sluiten niet uit dat er echt terrassen opengaan’
De meesten van de duizenden horeca-ondernemers die morgen hun terrassen openen, zoeken de confrontatie niet op en zetten enkel stoelen en tafels buiten. Toch sluit de organisatie niet uit dat een deel van de terrassen écht opengaat.
-
Wat Eten We Vandaag: Yoghurt bowl met muesli en bosbessenjam
Zet binnen no time een heerlijke breakfast bowl op tafel. Wij voegen hier voor een zoete touch graag wat bosbessenjam aan toe. Lekker! -
PREMIUMDE STARTER
‘Gezonde voeding is een heel goed wapen tegen corona, maar je kunt écht wel een keer een frietje eten’
Vanessa Prinz (53) uit Gorinchem richt zich als orthomoleculair voedingsadviseur op de vraag welke voeding beter bij je lijf past, zodat je beter gaat functioneren. -
Koken & eten
Op zoek naar jouw favoriete paaseitje? Met dit overzicht grijp je meteen de lekkerste
Pasen is in de supermarkt allang begonnen. Dat betekent: veel chocoladepaaseitjes eten. Ze zitten allemaal verpakt in vrolijke, kleurrijke papiertjes, maar achter welke kleur zit jouw lievelingssmaak verborgen?