Wat Eten We Vandaag: Gefrituurde kipvleugels met hoisinsaus en rijstnoedels

Dit gerecht is niet heel lastig te maken en gewoon enorm lekker. Vooral de toevoeging van de hoisinsaus maakt het gerecht een waar feest. Ronald Giphart noemde dit sausje zelfs een van de culinaire wereldwon­de­ren!

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 225 g brede rijstnoedels
- Frituurolie
- 12 kippenvleugels
- 100 g bloem
- Zout en peper
- 400 g broccoliroosjes
- 1 rode chilipeper
- 60 g ongebakken garnalenkroepoek (of 1 zak kant-en-klare kroepoek)
- 2 el geroosterd sesamzaad

Hoisinsaus
- 2 cm verse gemberwortel
- 150 ml hoisinsaus
- 2 à 3 el rijstazijn

Benodigdheden:
- Pan + evt. grote stoommand die erop past, stevige pan voor frituren

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In de onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
© 24Kitchen
  1. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.