Wat Eten We Vandaag: Gegratineerde mosselen met knoflookboter en citroen
Een leuke variant op de klassieke gestoomde mosselen. De zelfgemaakte knoflookboter maakt de mosselen heerlijk romig en de citroen geeft een frisse twist aan het gerecht. Met de kaas kan je variëren. Probeer de mosselen bijvoorbeeld eens met belegen kaas in plaats van oude kaas.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 1 kg verse mosselen
- 4 teentjes knoflook
- 5 takjes platte peterselie
- 1 el olijfolie
- 3 el paneermeel
- 40 gr geraspte oude kaas
- 1 tl peper
- 1 tl zout
- 5 gr bieslook
- 1 citroen
- 100 gr gezouten roomboter
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMMet video
Foodtrucks steeds populairder: ‘Deze trend zal nog twintig jaar duren’
Het aantal foodtrucks in Nederland is de afgelopen vijf jaar tijd meer dan verdubbeld. Waarom blijven mensen ervan smullen? En komt er een einde aan de groei nu corona voorbij is? Wij spreken drie enthousiaste foodtruckers over hun succes en toekomst. -
Wat Eten We Vandaag: Springrolls met garnalen en mango
Wij zijn gek op springrolls. Ze zien er niet alleen heerlijk uit, maar je kunt er ook nog eens eindeloos mee variëren. Je tovert (groente)restjes uit de koelkast in een handomdraai om tot deze heerlijke zoete springrolls met garnalen en mango. Liever vegetarisch of met vlees, het kan allemaal. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje. -
PREMIUM
Deze broers willen heel Nederland aan de bonen krijgen: ‘Koffie is gewoon veel lekkerder als je het vers drinkt’
Koffie van vers gebrande bonen, dàt is de toekomst, zeggen de Rotterdamse broers Harun en Sefa Bingul. Ze timmeren met hun Brandzaak stevig aan de weg, ook buiten Nederland. Het pand in Rotterdam werd te klein, nu werken ze vanuit Vierpolders, op Voorne-Putten.
-
Wat Eten We Vandaag: Visburger met zoetzure komkommer en harissamayo
Zin in een burger, maar liever een avondje zonder vlees? Kies dan voor deze visburger van kabeljauw met zoetzure komkommer en harissamayo. De burger is makkelijk te maken en is een verantwoord alternatief. Wist je bijvoorbeeld dat kabeljauw barst van de vitamines en mineralen? Waaronder vitamine B, jodium en zink. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
Wat Eten We Vandaag: Pastitsio met vleessaus en romige bechamelsaus
Pastitsio wordt vaak de Griekse variant van lasagne genoemd. Het gerecht is opgebouwd uit laagjes pasta, een vleessaus met opvallende kaneelsmaak en een romige bechamelsaus. Heb je wat over? Bewaar het voor de volgende dag, want net als bij lasagne is de pastitsio de volgende dag nog lekkerder.