Wat Eten We Vandaag: Geroosterd briochebrood met zomerfruit en mascarpone
Wát een guilty pleasure is dit geroosterde briochebrood met zomerfruit en mascarponeroom. Kies jouw favoriete zomerfruit, zoals frambozen, aardbeien of rode besjes en leef je helemaal uit met het beleggen van dit zoete broodje. Ideaal als dessert, maar ook als tussendoortje.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 4
Categorie: Desserts & gebak, Proef de zomer
Ingrediënten:
- 200 gr zomerfruit
- 50 gr roomboter
- 4 dikke plakken briochebrood
- 100 gr mascarpone
- 100 gr slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 takjes basilicum
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen. -
PREMIUM
Goedkoop tanken? Volgende week loont het zelfs om 200 kilometer om te rijden
De brandstofprijzen gaan volgende week in Duitsland zo hard omlaag, dat het prijsverschil met wat je bij een Nederlands tankstation betaalt gigantisch wordt. Vanaf woensdag geldt in Duitsland een adviesprijs van 1,72 euro per liter, minimaal 40 cent minder dan in Nederland. Loont het om daarom naar Duitsland te rijden voor een tankbeurt? -
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda. -
Koken & Eten
Chili con carne maken? Met deze tips is het altijd een succes
Chili con carne is een van origine Mexicaans stoofgerecht. Je hebt er niet veel voor nodig: vaak heb je aan vlees, knoflook, ui, tomaten en bonen al genoeg. Maar hoe maak je dit gerecht nou zelf? Welke kruiden heb je bijvoorbeeld nodig, en hoe zorg je ervoor dat hij niet té pittig wordt? -
Wat Eten We Vandaag: No-bake cheesecake ontbijttaartjes met passievrucht
Deze ontbijttaartjes hebben een zachte dadelbodem en zijn gevuld met roomkaas en kwark. Door de vulling te combineren met kokosyoghurt zijn de taartjes zeer geschikt als voedzaam ontbijt. Ideaal om een dag van te voren klaar te maken, zodat er ’s ochtends een heerlijke verrassing op je te wachten staat.
-
Wat Eten We Vandaag: Sticky kip met rijst en wokgroenten
Een lekkere én snelle avondmaaltijd, dat is dit gerecht. De sticky kipstukjes bak je in een zelfgemaakte marinade. Deze gebakken kipstukjes zijn zoet, kleverig en overheerlijk. Ook bij kinderen zal dit gerecht ongetwijfeld in de smaak vallen. -
Wat Eten We Vandaag: Rijkelijk belegde desembroodjes
Kies eens voor desembrood als lunch. Deze broodsoort wordt zonder gist bereid en is rijk van smaak. Wij beleggen het brood op drie verschillende manieren. Ga jij voor brie met frambozen, parmaham en mozzarella of een zelfgemaakte dille-erwtenspread met gerookte zalm? -
PREMIUMKoken & Eten
Zet je vetzuren aan het werk: waarom periodiek vasten ook goed is voor je hersenen
Wanneer je aan intermittent fasting doet, oftewel periodiek vasten, kies je ervoor om op gezette tijden niet te eten. Je begint bijvoorbeeld pas om 12 uur ’s middags met je ontbijt en eet niet meer na 8 uur ’s avonds. Aanhangers van deze manier van vasten doen het om af te vallen of om zich gezonder te voelen, maar er lijkt nu ook een positief effect te zijn op het brein.