Wat Eten We Vandaag: Geroosterde dorade met gepofte groentes en krieltjes

Vandaag gaan we aan de slag met een hele dorade. Deze serveren we samen met gepofte groentes en krieltjes. Tip van de chef: mocht je geen tijd hebben om een trip naar de visboer te maken kun je als alternatief (regenboog)forel kopen in de lokale supermarkt.

Hoofdgerecht: vis
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 - 20 minuten

Ingrediënten
- 2 hele dorades
- olijfolie
- (grof zee)zout en peper
- 2 citroenen
- 5 takjes rozemarijn
- 5 takjes tijm
- 6 tenen knoflook
- 300 g krieltjes
- 1 courgette
- 300 g haricot verts
- 150 g geroosterde paprika’s (pot)
- 100 g basilicumpesto

Benodigdheden
2 bakplaten met bakpapier

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
geroosterde dorade © 24Kitchen
  1. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.