Wat Eten We Vandaag: Gestoofde peer met ijs en koffiesaus
Stoofperen staan bekend als kerstklassieker, maar met dit gerecht kun je er het hele jaar door van genieten. Wij serveren ze namelijk als dessert. De combinatie met de sterke smaak van koffie zorgt voor een overheerlijke, verrassende traktatie.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 30 minuten wachttijd)
Aantal porties: 4
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 4 conference peren
- 40 gr gezouten roomboter
- 350 ml water
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 steranijs
- 1 tl vanille extract
- 200 gr suiker
- 90 ml espresso
- 8 café noir koekjes
- 4 bolletjes koffie-ijs
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Rookmelder is vanaf 1 juli verplicht op élke woonlaag: hier moet je op letten
Waar rook is, is behalve vuur hopelijk ook een brandmelder. Op elke verdieping van het huis, want dat moet vanaf 1 juli in álle Nederlandse woningen. -
PREMIUMGeld & Geluk
Astrid kwam met niets uit scheiding: ‘Kon binnen jaar auto van 15.000 euro kopen’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen geld en geluk. Astrid wil dat haar kinderen elke week één euro sparen. ,,Zo lief: toen hun oma via WhatsApp was opgelicht, haalden ze hun spaarpot leeg.” -
PREMIUM
Hippe drank nu ook in biervorm: ‘Limoncello thuis maken? Op Google ga je het recept niet vinden’
Wat begon als een limoncello-experiment in de kelder van zijn restaurant in Voorschoten, is nu een nieuw zomers biertje van Westlands/Haagse makelij. Westlander Mart Kamp heeft met zijn Lemon Spirit de handen ineen geslagen met de Haagse brouwerij Kompaan. -
Wat Eten We Vandaag: Hamburger met yoghurtsaus, rode ui en veldsla
Een fris broodje hamburger met een romige saus. De saus is zelfgemaakt en kan dus aangepast worden naar smaak. Geen zin in een rundvleesburger? Probeer dan eens een burger van lamsvlees. -
PREMIUMKoken & Eten
Warmer weer op komst: koop deze keer geen bbq-pakket maar laat je inspireren door een expert
De een heeft barbecueën tot een kunst verheven, de ander doet het nog steeds met kant-en-klaar pakketten. Dat laatste is zonde, want er is bijna niets dat je niet op de barbecue kunt bereiden, zeggen experts. Van lasagne, kebab en pizza tot de lekkerste desserts.
-
Getest: Dit is de beste inbouw-combimagnetron
Wat is de beste inbouw-combimagnetron? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Wat Eten We Vandaag: Kruidige orzo met lamskoteletten
Orzo is een gedroogde pastasoort. De vorm en grootte is vergelijkbaar met een rijstkorrel. Je kunt het gebruiken in soepen, salades of serveren met deze heerlijke lamskoteletten. Garneer met verse kruiden en feta, genieten maar. -
Koken & Eten
Hoe komt het dat exotisch fruit zoals een banaan weken onderweg is en toch pas op de fruitschaal rijpt?
Als je exotisch fruit zoals bananen, ananas of kiwi’s ‘vers’ in de winkel koopt, hebben die meestal al een lange reis achter de rug. Gemiddeld zijn ze vijf weken onderweg. Zelfs dan zijn ze groen, hoe kan dat?