Wat Eten We Vandaag: Gevulde pita’s met homemade vegaballetjes

Het is weekend en dus heb je de tijd om uit te pakken. Daarvoor zijn deze gevulde pita’s perfect geschikt voor: je maakt zelf de vegaballetjes en ook de knoflooksaus is zelfgemaakt. Dat wordt smullen!

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 winterpenen
- 75 g havermout
- 1 avocado
- Zout en peper
- 1 krop ijsbergsla
- Zonnebloemolie
- 1 el gemalen komijnzaad
- 1 el gemalen korianderzaad
- 215 g gekookte bruine bonen
- 8 pitabroodjes
- Blaadjes koriander of peterselie voor de garnering

Knoflooksaus
- 1 knoflookbol
- 0,5 bosje bieslook
- 1 citroen
- 250 ml yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 tl tabasco

Benodigdheden:
- Aluminiumfolie, staafmixer en/of keukenmachine

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In de onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
© 24Kitchen