Wat Eten We Vandaag: Gevulde zoete aardappel met quinoa en tahinidressing
Tahini is een pasta gemaakt van sesamzaad en een belangrijk ingrediënt van vele Midden-Oosterse gerechten. In dit gerecht gebruiken we tahini voor de dressing van deze overheerlijke gevulde zoete aardappels met quinoa, aubergine en dadels.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 65 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: Vegetarisch
Ingrediënten:
- 2 grote of 4 kleine zoete aardappelen
- 1 aubergine
- Olijfolie
- Peper en zout
- 100 gr quinoa
- 6 dadels
- 30 gr rozijnen
- 3 takjes verse peterselie
- 2 el pijnboompitten
- 2 el tahini
- ½ teentje knoflook
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMvraag & antwoord
Alles wat je (niet) wilt weten over de hybride warmtepomp
Wie vanaf 2026 zijn cv-ketel wil vervangen, moet een hybride warmtepomp installeren, zo maakte het kabinet vandaag bekend. Maar past een warmtepomp in elk huis, wat kost-ie en zijn er wel voldoende monteurs? -
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’
Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen. -
Superbespaarder
Jasmina: ‘Door onze buffer hebben we het altijd gered en geen dag zonder eten gezeten’
Sommige mensen kunnen enorm goed met geld omgaan. Of ze nu veel of weinig hebben, ze zijn creatief en mét resultaat. Hoe doen ze dat toch? Elke week laten we hier een superbespaarder aan het woord. Deze keer Jasmina Borgeld (36), die van haar moeder leerde om creatief met geld te zijn. -
Koken&Eten
Wat Eten We Vandaag: Japanse groentenpannenkoek met geitenyoghurt-chilisaus
De klassieke Japanse ‘Okonomiyaki’ is een hartige en luchtige pannenkoek. Deze variant vullen we met extra groenten en een bijzondere yoghurtsaus van geitenyoghurt. De zachte smaak van de yoghurt krijgt wat extra pit door de chilisaus. -
PREMIUM
Probeer ook eens deze originele varianten op de klassieke pannenkoek
In het leven van Meneer Hamersma blijkt de pannenkoek een grotere rol te spelen dan hij dacht.
-
Lidl past afbeelding op kroepoekverpakkingen aan vanwege ‘racistische’ elementen
Als je kroepoek koopt bij supermarkt Lidl, dan zie je op de verpakkingen een man met een lange snor en een rijsthoed. Dat is racistisch, vindt Asian Raisins, een belangenorganisatie die mensen bewust wil maken van discriminatie tegen Aziaten. De organisatie stuurde eind vorig jaar een mail naar de supermarkt, met als resultaat dat Lidl nu de illustraties aanpast. -
Wat Eten We Vandaag: Knapperige deegpakketjes met erwten-ricottavulling
Wist je dat dit recept is gebaseerd op Pastizzi? Dit knapperige gevulde deeghapje wordt veel gegeten in Malta. Ze zijn er in veel verschillende smaken te vinden, maar wij kiezen voor een vulling van doperwten en ricotta. Heerlijk in combinatie met de frisse yoghurt-muntdip. -
Wat Eten We Vandaag: Spaghetti met pompoenblokjes en spek
Een leuke twist op alle klassieke pasta’s als bolognese, funghi of carbonara. Deze spaghetti maak je namelijk met pompoenblokjes en spek. De geroosterde hazelnoten en chilivlokken zorgen ervoor dat alle smaken mooi in balans zijn.