Wat Eten We Vandaag: Groene gazpacho met croutons
Gazpacho is een typisch Spaans gerecht. Het bijzondere aan deze soep is dat deze koud wordt gegeten. Ideaal voor een warme dag. Wij maken een groene variant met doperwten en komkommer, gegarneerd met zelfgemaakte, knapperige croutons.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 4
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 2 sneetjes (oud) brood
- 2 el olie
- 1/3 tl knoflookpoeder
- Peper en zout
- 2 komkommers
- 200 gr diepvrieserwten, ontdooid
- 2 el extra vierge olijfolie
- 3 takjes verse munt
- 50 ml water
- 1 citroen
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Pittige makreelcouscous met sugar snaps
-
Wat Eten We Vandaag: Cheeseburger met uienringen en burgersaus
Cheeseburgers en uienringen: dat is toch fantastisch comfort food? Deze heerlijke burgers zijn ook ideaal om te bereiden op de barbecue voor een rokerige smaak. En de uienringen en burgersaus maak je gewoon helemaal zelf. -
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Wat Eten We Vandaag: Gestoofde prei met aardappel en kabeljauw
Door prei te stoven in boter en kookroom wordt deze zacht van textuur en optimaal qua smaak. Heerlijk in combinatie met gekookte aardappelen en kabeljauw. -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolsteak met linzensalade
Deze bloemkoolsteaks zijn een leuk alternatief voor vlees, vanwege de geroosterde smaak. Het roosteren geeft de bloemkool een zoete smaak, zoeter dan wanneer je bloemkool zou koken.
-
Wat Eten We Vandaag: Dillepesto met walnoot en ricotta
-
-
-
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek. -
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie.