Wat Eten We Vandaag: Haagse bluf met amandelkoekjes
Haagse bluf, een bijzondere naam voor een bijzonder lekker toetje. De naam verwijst naar een eigenschap zogenaamd kenmerkend voor Haagse mensen. Namelijk de behoefte om iets groter voor te doen dan dat het daadwerkelijk is. Grappig is dan ook de symboliek van het opgeklopte eiwit.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 50 gr amandelkoekjes
- ½ el citroensap
- 1 ei
- 50 ml bessensap
- 125 gr fijne suiker
- Pure chocolade
- 1 takje munt
- 10 bosbessen
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment.nl
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Mijn bevalling
Doete is verloskundige en heeft een ‘droombevalling’: ‘Ik voelde dat ik al op 9 centimeter zat’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Verloskundige Doete Reitsma (33) wist zeker dat ze in het ziekenhuis wilde bevallen, tot ze zwanger werd. -
Wat Eten We Vandaag: Griekse traybake
Misschien ken je hem nog? De pasta die viraal ging op TikTok. Dit gerecht is een afgeleide daarvan. Met wat groente, een smaakvolle olie, aardappeltjes en een flink stuk feta kun je binnen een half uur een smakelijk gerecht op tafel toveren. -
Wat Eten We Vandaag: Gele curryhummus
Hummus is een voedzame dip en smaakt heerlijk bij een stukje brood of rauwkost. Bovendien is het heel gemakkelijk om zelf maken, zeker met dit recept op basis van kikkererwten, kurkuma en gele currypasta. -
Getest: dit is de beste wasdroogcombinatie
Wat is de beste wasdroogcombinatie? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Wat Eten We Vandaag: Crumble met rood fruit, noten en kokosyoghurt
Deze vegan crumble met rood fruit is lekker als uitgebreid ontbijt in het weekend of als tussendoortje. Het ziet er smaakvol uit en is ook nog eens makkelijk te maken. De kokosyoghurt kan eventueel vervangen worden elke andere vegan yoghurt naar keuze.
-
Met video
Dit is nu de meest verkochte autokleur ter wereld
Chemieconcern BASF heeft uitgezocht wat wereldwijd de populairste exterieurkleuren van nieuwe auto’s zijn. De verrassing is dat er steeds meer bijzondere kleuren bijkomen, zoals bijvoorbeeld ‘violet’. Bij de top 3 is het al jaren stuivertje wisselen tussen zwart, wit en grijs. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Perenslof met kokosyoghurt
Deze perenslof heeft een zoete doch frisse smaak vanwege de combinatie van peren en honing met walnoten en kokosyoghurt. Heb je geen sloffenring? Kies dan voor een springvorm. -
Koken & Eten
Eten voor onder 2,50 euro: met deze 5 recepten lukt dat moeiteloos
Lekker koken zonder dat je geld meteen op is? Het kan. Eatertainment geeft vijf budgetgerechten die allemaal minder dan 2,50 euro kosten.