Wat Eten We Vandaag: Halloumi-spiesjes van de barbecue met tabouleh
De interessante eigenschap van halloumikaas is dat het niet smelt, waardoor het gebakken kan worden. Hierdoor is halloumi uitermate geschikt als vleesvervanger. Wij maken er vandaag halloumi-spiesjes van.
Hoofdgerecht: kaas
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 3 onrijpe perziken
- 500 g haloumi
- 1 el olijfolie
- 1 el sumak
Tabouleh
- 75 g voorgekookte bulgur
- 1 citroen
- 1 teen knoflook
- ½ bos munt
- 1 bos peterselie
- 50 g gedroogde cranberries
- 3 trostomaten
- 1 sjalot
- 4 el olijfolie
- 1 el sumak
- zout en peper
Benodigdheden
Metalen spiesjes of houten spiesjes geweekt in water
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Bloemkool-kerriesoep met kokosmelk
Bloemkoolsoep maar dan net even anders door de toevoeging van kerrie, geroosterde bloemkool en kokosmelk. Serveer de soep als voorgerecht of nuttig deze als opkikkertje tijdens de lunch. -
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen. -
Wat Eten We Vandaag: Jamaicaanse kip met rijst en bonen
Zon op de bol, voetjes in het gras en barbecueën maar! Vandaag gooien we pittige Jamaicaanse jerk chicken op de barbecue met daarbij bonen en rijst. Steek de BBQ maar aan. -
Wat Eten We Vandaag: Bistecca alla pizzaiola
Bistecca alla pizzaiola is een Napolitaanse klassieker. Gezegd wordt dat dit gerecht ontstond in het huis van een pizzabakker. Hij kwam thuis na een zware werkdag en zijn vrouw ging snel de keuken in om hem op te laden met eten. Hiervoor gebruikte ze de luttele ingrediënten die ze in huis had. -
Wat Eten We Vandaag: Sperziebonen met spekjes en azijn
Boontjes met spek is een gouden combinatie. Geef het gerecht een extra dimensie door de toevoeging van krieltjes en appelstroop.
-
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking. -
-
-
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.” -
Wat Eten We Vandaag: Gele curry met krieltjes
Een lekkere Thaise curry heeft de juiste balans tussen pittige, zoete en zure smaakmakers. Voor een friszuur element gebruiken we limoensap, kokos geeft het gerecht iets zoetigs. Houd je van pittig? Snijd dan een rode peper in ringetjes en garneer hiermee de curry.