Wat Eten We Vandaag: Hollandse aardappelsalade met gerookte makreel

Je kunt ervoor kiezen om gerookte makreel te kopen, maar Job en Perry leren je vandaag ook hoe je zelf makreel kunt roken. Het duurt iets langer, maar je krijgt er wel een vers gerookte vis voor terug.

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 flinke winterpeen
- 4 à 5 meiknolletjes
- Olijfolie
- Zout en peper
- 600 g krielaardappels in de schil
- 1 kropsla
- 400 g gerookte makreelfilet*

Garnituur (naar keuze)
- 1 à 2 sjalotten
- 4 zoetzure augurken
- 0,5 bosje radijzen
- 0,5 komkommer
- Handvol zilveruitjes

Dressing
- 4 à 6 takken verse dille
- 2 à 3 tl scherpe mosterd
- 70 ml wittewijnazijn
- Snuf suiker (optioneel)
- 150 ml olijfolie

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In de onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
© 24Kitchen
  1. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.