Wat Eten We Vandaag: Kalfsschnitzel met gepofte aardappel en prei
Wist jij dat de schnitzel van oorsprong Italiaans is? In tegenstelling tot wat veel mensen denken, werd de schnitzel pas later in Oostenrijk geïntroduceerd door de Oostenrijkse veldmaarschalk Radetzky, die verliefd werd op het knapperige stukje vlees.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 50 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 2 grote aardappels
- Peper en zout
- 2 kalfsoesters
- 1 ei
- 50 gr bloem
- 150 gr paneermeel
- 4 el bakboter
- 1 citroen
- 1 prei
- 50 ml kookroom
- 1 el grove mosterd
- 4 takjes bieslook
- 80 gr crème fraîche
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM4
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
-
Wat Eten We Vandaag: Bananenbrownie met walnoten
Fan van brownies? Deze gezondere variant wordt gemaakt op basis van banaan en bevat geen bloem. Deze bananenbrownie is heerlijk smeuïg, rijk van smaak en heeft een lekkere bite dankzij de stukjes walnoot. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde snoeppaprika’s met cottage cheese en tomaat
Serveer jij meestal een blokje kaas met toastje bij de borrel? Lekker, maar er zijn genoeg alternatieven. Verras je bezoek met deze gevulde snoeppaprika’s met cottage cheese en tomaat. Ze staan binnen een handomdraai op tafel, zien er smaakvol uit, en zijn ook nog eens voedzaam. -
Wat Eten We Vandaag: Zomerstamppot met kipsaucijzen
Stamppot een wintergerecht? Niet met deze zomerse variant van zoete aardappel en knolselderij. De geurige rozemarijn en Marokkaanse kruidenmix ras el hanout zijn echte smaakmakers in dit heerlijke gerecht. -
Wat Eten We Vandaag: Gevlochten paasbrood
Pak uit met Pasen uit met dit gevlochten paasbrood. Het deeg wordt verrijkt met boter. Dat maakt het brood boterzacht, en is daarom te vergelijken met een briochebrood.
-
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Zuid-Afrikaanse kip in filodeeg
Deze Zuid-Afrikaanse kip in filodeeg is een van de vele gerechten die Zuid-Afrika rijk is. In dit recept verwerken we onder andere kip, kurkuma en tijm. Drie ingrediënten die we veel terug zien komen in de Zuid-Afrikaanse keuken. -
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
Wat is de beste wasmachine voor een gezin van 5 personen of meer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.