Wat Eten We Vandaag: Kip Hawaii met rijst
Al moeten we het eigenlijk kip in zoetzure saus met ananas noemen. Maar iets met ananas wordt al gauw ‘Hawaii’ genoemd. Hoe je het ook wilt noemen: lekker is het.
Delen per e-mail
Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 300 gram rijst
- 300 gram kipfilet, in blokjes
- 3 paprika’s (bijv. in 3 kleuren), in reepjes
- 2 cm verse gember, geraspt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 4 eetlepels azijn
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels maïzena
- 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
- 500 gr ananasringen uit blik, met siroop
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.brendakookt.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders?
Bezoek www.brendakookt.nl voor meer recepten. Zij brengt makkelijke maaltijden zonder poespas die je ook na een werkdag op tafel zet. ,,Al zijn we ook niet vies van een lekkere taart of fout toetje.”
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Waarschuwing tegen capsules met Chinees kaneel: bij langdurig gebruik mogelijk kankerverwekkend
Wetenschappers waarschuwen voor het gebruik van voedingssupplementen met Chinees kaneel. De aanbevolen dagelijkse dosering of minder kan al leiden tot bloedingen en leverschade. Supplementenfabrikant SNP heeft na vragen van deze site alle potjes met Chinees kaneel teruggeroepen. -
PREMIUM
De állerbeste broodbakker ter wereld opent eigen zaak (en verkoopt brood met zeealgen en inktvisinkt)
Brood bakken zit Peter Bienefelt in de genen. De 46-jarige bakkerszoon uit Barendrecht schopte het al tot beste broodbakker van de wereld. Toch had hij nooit een eigen zaak. Midden in de coronacrisis waagt hij nu de stap: vandaag opende hij zijn eigen desembakkerij in Rhoon. -
Wat Eten We Vandaag: Zwarterijstbowl met tahinsaus
Hoe gaaf ziet deze vegetarische bowl eruit? Door de zwarte rijst komen de felle kleuren van de groenten goed naar voren. De bowl wordt geserveerd met een spiegelei en tahinsaus; een heerlijke combinatie van smaken. -
Koken & eten
Janny van der Heijden: ‘Koken met zakjes en pakjes is eigenlijk geen koken’
Het grote publiek kent haar vooral als de onbetwiste koningin van de baksels, maar voor Janny van der Heijden (66) valt er nog veel meer te proeven. De presentatrice reisde voor 24Kitchen kriskras door het land om een antwoord te vinden op de vraag: wat is de smaak van Nederland? Libelle sprak met haar. -
PREMIUM
Kokos, lijnzaad, of ‘gewoon’ olijf: zo kies je de juiste olie voor jouw gerecht
Olie geeft gerechten smaak, een knapperig laagje en bindt dressings. Maar wanneer pak je olijfolie en wanneer zonnebloemolie? Culinair journalist Laura de Grave maakt je wegwijs.
-
Wat Eten We Vandaag: Ratatouille-ovenschotel met mozzarella
Deze ratatouille ovenschotel heeft wat tijd nodig in de oven, maar qua verdere bereiding is het zo gepiept. Tip: gebruik een mandoline of (kaas)schaaf om je groenten snel en gelijk te snijden. -
Wat Eten We Vandaag: Couscoussalade met falafel en sperziebonen
Inmiddels is het eind februari. Niet meer de tijd voor een saladerecept zul je denken. Maar deze couscoussalade is zo lekker, dat-ie zelfs op een koudere winterdag gegeten kan worden. -
Met een sterrenmaaltijd door de stad wandelen? Dat kan sinds kort in Rotterdam
Wandelingen langs restaurants voor een afhaalhapje blijken populair in coronatijd en deze ‘veilige hobby’ krijgt nu een chique variant. In Rotterdam kunnen wandelaars sinds vorig weekend langs sterrenzaken hobbelen voor een coquille of ravioli van linzen. De tochten blijken populair. ,,Voor komend weekend zijn veel tijdsloten al volgeboekt.”