Wat Eten We Vandaag: Kokos Laka met koriander visballetjes
Laksa is een currysoep afkomstig uit Singapore. Een pittige, romige noodlesoep die vaak gecombineerd wordt met vis. Wij gebruiken in dit recept witvis. Je kunt de currypasta zelf maken maar als je weinig tijd hebt, kun je ook kant-en-klare currypasta gebruiken.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 2 personen
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 500 gr witvis
- 1/2 bosje koriander
- 2 el vissaus
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm gember
- 1 rode peper
- 1 stengel sereh
- 50 ml + 1 el olijfolie
- 1 el kurkuma
- 1 el korianderzaad
- 1 eiwit
- 1/2 groentebouillonblokje
- 600 ml water
- 400 ml kokosmelk
- Sap en partjes van ½ limoen
- 200 gr peultjes
- 200 gr rijstnoedels
- 1 bosui
- Gebakken uitjes
- 2 handjes gemende sla
- 1 rode peper (optioneel)
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
VIDEO
Steekproef: Veel vishandelaren maken er een potje van en informeren hun klanten slecht
Van de Nederlandse viswinkels en viskramen houdt 99 procent zich niet aan de etiketteringsregels, zegt de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek. Dat belemmert klanten bij het maken van een duurzame keuze. -
Wat Eten We Vandaag: Groene parelcouscous met halloumi
Op zoek naar een lekker vegetarisch recept dat ook nog een supermakkelijk te bereiden is? Dan is dit gerecht een echte aanrader. De parelcouscous wordt op smaak gebracht met tuinerwten en groene pesto. De couscous wordt geserveerd met halloumi, een kaas die zich perfect leent voor bakken of grillen. -
Koken & eten
Het regenboogdieet: hoe meer kleur op je bord, hoe beter?
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: het regenboogdieet. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta ovenschotel met zalm en broccoli
Ovenschotels zijn niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken. De variaties zijn eindeloos en wij kiezen er deze keer voor om pasta te combineren met broccoli onder een laagje kaas met daarop zalmfilet. -
Groei dankzij corona: Domino's breidt flink uit in Nederland
De keten Domino’s Pizza is van plan in de eerste helft van dit jaar twintig nieuwe vestigingen in Nederland te openen om zo in te spelen op de groeiende vraag naar bezorgmaaltijden in coronatijd. Door de uitbreiding komt er werkgelegenheid voor circa vijfhonderd nieuwe werknemers bij het bedrijf.
-
Nooit een Tupperware-party meer in Nederland: ‘Dit is het einde van een tijdperk’
Tupperware trekt vanwege de dalende verkopen de stekker uit Nederland. En daarmee komt ook een einde aan die befaamde Tupperware-party, waarbij consulentes bij een gastvrouw (of -heer) thuis keukengerei en ander spul aan de man brengen. Het vertrek komt niet onverwacht, zegt de één. Voor de ander is dit het einde van een tijdperk. ,,Het draaide vooral om de gezelligheid.” -
Nu we ze volop eten: alles wat je moet weten over paaseitjes
De winkels puilen nu uit van de paaseitjes. Hoe gezond zijn die chocoladesnoepjes en welke smaken zijn het populairst? -
Koken & eten
Kiezers willen vlees eten best indammen, maar hun favoriete politieke partij heeft daar vaak geen trek in
Veel Nederlanders willen best minder vlees, eieren en zuivel eten, maar hun favoriete partij in veel gevallen niet. Dat blijkt uit een onderzoek dat vandaag verschijnt.