Wat Eten We Vandaag: 'moink’-balls met mango-barbecuesaus
Moink-balls: ken jij ze al? Het woord moink staat voor de combinatie van rundergehakt en spek, ‘moo’ voor de koe en ‘oink’ voor het varken. De rundergehaktballetjes worden in ontbijtspek gewikkeld en op de barbecue bereid met eiken rooksnippers voor extra smaak.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal porties: 4 personen
Categorie: Vlees
Ingrediënten:
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olie
- 1 mango
- 2 tl worchestersaus
- 1 el HP saus
- 1 el appelazijn
- ½ tl chilivlokken
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 2 el tomatenketchup
- ½ bosje peterselie
- 1 takje rozemarijn
- 500 gr rundergehakt
- 1 ei
- 40 gr paneermeel
- 80 ml vloeibare slagroom
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl zout
- ½ tl vers gemalen zwarte peper
- 10 plakken gerookt ontbijtspek
- 1 el BBQ rub/kruiden
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.” -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkool-kerriesoep met kokosmelk
Bloemkoolsoep maar dan net even anders door de toevoeging van kerrie, geroosterde bloemkool en kokosmelk. Serveer de soep als voorgerecht of nuttig deze als opkikkertje tijdens de lunch. -
Wat Eten We Vandaag: Speculoos-ontbijttaartje
Begin de dag feestelijk met dit speculoos ontbijttaartje. Lekker en voedzaam dankzij de havermout. Het taartje is warm het lekkerst, maar je kunt ‘m ook eerder afbakken en een paar dagen in de koelkast bewaren. -
Wat Eten We Vandaag: Entrecote met bearnaisesaus en zoete aardappelfriet
Bearnaisesaus, vernoemd naar Béarn, een streek in het zuiden van Frankrijk, is een echte klassieker. De romige saus met een anijsachtige smaak gaat perfect samen met een stukje vlees zoals entrecote. De saus zelf maken kost tijd, maar is absoluut de moeite waard.
-
Wat Eten We Vandaag: Vegan kapsalon met oesterzwamshoarma
Kapsalon, je hebt er ongetwijfeld al eens van gehoord. Dit heerlijke gerecht bestaat uit frietjes bedekt met shoarma, salade en gesmolten kaas. Wij maken een veganistische variant met shoarma van oesterzwammen met een zelfgemaakte kruidenmix, zoete aardappelfriet en plantaardige kaas. -
-
-
PREMIUM
In dit restaurant gaat het er compleet anders aan toe: ossentong en vissengraten op menu
Geen biefstuk, maar een ossentong. En geen simpele ketchup, maar een sausje gemaakt van vissengraat. Bij restaurant Kom Eten in Hoogmade gaat het er op de Kop tot staart-avond nét iets anders aan toe dan in de meeste keukens.Hoogmade -
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking.