Wat Eten We Vandaag: Noodlebowl met gefrituurde tofusteak en gembersojasaus

Klinkt vegan voor jou als drie blaadjes sla en een paar stukjes komkommer? Probeer deze vegan noodlebowl dan eens. De gefrituurde tofusteak doet niet onder voor een stukje vlees. Beloofd. 

Hoofdgerecht: groenten
Aantal personen: 2 à 3
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Tofusteak
375 g tofu
- 100 ml Japanse sojasaus
- 1 pot of blik kikkererwten (met kookvocht = aquafaba)
- 75 g bloem
- 100 g panko (Japans paneermeel)
- neutrale olie voor frituren en bakken

Gembersojasaus
- 70 ml Japanse sojasaus + evt. scheutje voor door kikkererwten
- 70 gembersiroop + evt. scheutje voor door sojabonen

Overig
- 270 g udon noedels
- 200 g kikkererwten (uit de pot/het blik)
- 200 g gekookte sojabonen
- 2 el sesamzaad
- 125 g wakame (zeewiersalade)
- 1 el roze ingelegde gember

Benodigdheden
Keukenpapier, satéprikker

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Noodlebowl met gefrituurde tofusteak en gembersojasaus © 24Kitchen