Wat Eten We Vandaag: Opgeklopte hazelnoot-ijskoffie
Een lekker kopje espresso is nooit verkeerd. Wij vinden het leuk om eens goed uit te pakken door een simpel kopje koffie om te toveren tot een ‘whipped hazelnut coffee’. Deze koffie maar je met maar een paar ingrediënten, en de hazelnootpasta… die maak je zelf.
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 200 ml slagroom
- 2 el zelfgemaakte hazelnootpasta
- 2 kopjes espresso
- 300 ml melk
- ijsklontjes
- 2 tl chocoladerasp
Ingrediënten hazelnootpasta
- 100 gr hazelnoten
- 60 gr pure chocolade
- 1 tl kokosolie
- 2 tl cacaopoeder
- 1 el ahornsiroop
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Snelle cinnamonrolls met banaan
Cinnamon rolls, wie is er niet gek op? Deze kaneelbroodjes met banaan zijn ontzettend makkelijk te maken. Door croissantdeeg uit blik te gebruiken, hoef je alleen nog maar de vulling en de topping te maken, eitje dus. -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
PREMIUMKoken & Eten
Huur een foodtruck of een oesterman: zo krijgt bij je feest thuis een festivalgevoel
Van oesterman tot cocktailshaker: zeven ideëen om flink uit te pakken voor een zomers buitenfeest. Laat een foodtruck voorrijden of huur een dj: zo zorg je ervoor dat jouw party een knalfeest wordt – en dat kan ook zonder lawaai. -
Wat Eten We Vandaag: Gemarineerde aubergine steak met bulgur salade
Wist je dat je aubergine uitstekend kunt marineren? De structuur van aubergine zorgt ervoor dat kruiden helemaal worden opgenomen. Wij maken een aubergine steak met een frisse bulgur salade met tomaat, granaatappelpitjes en een yoghurtsausje. Een heerlijk zomers gerecht voor bij de barbecue. -
Wat Eten We Vandaag: Hartige pannenkoeken met parmaham en yoghurt
Is het pannenkoekenavond en wil je een keer iets nieuws op tafel zetten? Probeer dan deze glutenvrije hartige kikkererwten-pannenkoeken. Een veelzijdig recept waarbij je de garnering kunt variëren. Voor dit recepten toppen wij de pannenkoeken met parmaham, courgette en een zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus.
-
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
PREMIUM
Hippe drank nu ook in biervorm: ‘Limoncello thuis maken? Op Google ga je het recept niet vinden’
Wat begon als een limoncello-experiment in de kelder van zijn restaurant in Voorschoten, is nu een nieuw zomers biertje van Westlands/Haagse makelij. Westlander Mart Kamp heeft met zijn Lemon Spirit de handen ineen geslagen met de Haagse brouwerij Kompaan. -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente.