Wat Eten We Vandaag: Orzo met pompoen en spinazie
Orzo, kende jij het al? Deze pastasoort is qua formaat te vergelijken met een rijstkorrel en wordt daardoor ook vaak zo behandeld. Neem bijvoorbeeld ons gerecht met orzo, pompoen en spinazie. Door de orzo eerst te roerbakken en vervolgens te koken in groentebouillon lijkt de bereiding heel erg op die van een risotto. Absoluut het proberen waard wat ons betreft.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 4
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 50 gr cashewnoten
- 50 gr roomboter
- 350 gr orzo
- 700 ml groentebouillon
- 400 gr pompoenblokjes
- 10 takjes platte peterselie
- 400 gr spinazie
- 125 gr vegetarische spekblokjes
- 75 gr geraspte kaas
- Peper en zout
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Mediterrane pangasiusrolletjes met tomatencouscous
Zin in een heerlijk lichte maaltijd met een mediterraan karakter? Probeer dan zeker onze pangasiusrolletjes met tomatencouscous. Wij vullen de pangasiusrolletjes met een zelfgemaakte puree op basis van zongedroogde tomaat. -
Doe mee met de winactie en maak kans op cadeaupakket Pascale Naessens
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. Vandaag geven we drie cadeaupakketten weg. -
PREMIUM
Zo komt Heineken weer tot leven in Rotterdam
Veel mensen - ook toeristen - kennen Heineken vooral van de Experience in de hoofdstad. Terwijl de brouwerij Rotterdamse wortels heeft. Die krijgen nu een gezicht in het voormalige kantoor van de bierbrouwer in Crooswijk. Het museum (en vergadercentrum) krijgt naam Heineken's Beerlab. Het wordt de kroon op het werk van Stadsherstel Rotterdam, dat al 40 jaar vervallen gebouwen-met-een-verhaal opknapt en ze een publieke functie geeft. -
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de geheimen van succes HHB: 'De jury brandt de kandidaten niet tot de grond toe af’
Heel Holland Bakt trekt ook dit seizoen weer miljoenen kijkers. Wat is toch het geheim van het gezellige bakprogramma? Experts over de cijfers en de aantrekkingskracht. ,,Ze verkeren in tijdnood en zetten dan toch iets prachtigs neer. Dat is onderdeel van het succes.’’ -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 9
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten.
-
Wat Eten We Vandaag: Kalkoen-stroganoff met peterseliecrostini
De traditionele stroganoffsaus is een echte klassieker uit de Russische keuken; een pittige saus die typisch geserveerd wordt bij rundvlees. Wij gaan voor een iets magerdere variant door het rood vlees te vervangen door kalkoenfilet. Een heerlijke peterseliecrostini erbij en je feestmaal is compleet! -
Hamburgerbezorger gaat door het lint en krijgt ontslag: ‘Dit gedrag is absurd’
Een hamburgerbezorger die door het lint is gegaan tegen een man, is per direct ontslagen door zijn werkgever Burgerme. Op beelden op de bekende videowebsite Dumpert is te zien hoe de tierende bezorger in het centrum van Nijmegen de man hardhandig vastpakt, hem duwt en hard tegen hem schreeuwt. -
Koken & eten Krankzinnig duur dieetboek bevat 40 heel gezonde recepten
Met elke hap die je eruit zou nemen, ben je een godsvermogen kwijt. Het eerste op zoete aardappel gedrukte boek ter wereld kost een slordige 11.000 euro. Vanaf eind deze maand zijn er vijf van te koop. Twee exemplaren zijn gereserveerd voor musea.