Wat eten we vandaag: ovenschotel met rode kool, gehakt en koolrabipuree
Minder koolhydraten eten? Voor deze ovenschotel gebruiken we koolrabi in plaats van aardappel. Dankzij het zoet van de appel en het zuur van de rode kool serveer je een Hollands smaakbommetje.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten (+30 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vlees, hoofdgerecht
Ingrediënten:
- 1 koolrabi
- Peper en zout
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 appel
- 2 el olijfolie
- 300 gr mager rundergehakt
- Peper en zout
- 300 gr gesneden rode rool
- 1 tl kaneel
- 1 el honing
- 25 ml volle melk
- ½ tl nootmuskaat
- 50 gr geraspte kaas
- 25 gr amandelmeel
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s; bekijk de Eatertainment-recepten en -inspiratie.
Hier vind je video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Churros met chocoladesaus
-
Wat Eten We Vandaag: Gevulde snoeppaprika’s met cottage cheese en tomaat
Serveer jij meestal een blokje kaas met toastje bij de borrel? Lekker, maar er zijn genoeg alternatieven. Verras je bezoek met deze gevulde snoeppaprika’s met cottage cheese en tomaat. Ze staan binnen een handomdraai op tafel, zien er smaakvol uit, en zijn ook nog eens voedzaam. -
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Wat Eten We Vandaag: Citroen-witte chocolade kwarktaart bites
Deze knapperige bites hebben een frisse, eiwitrijke binnenkant en een zoete topping van witte chocolade. Eet ze als toetje, neem ze mee tijdens de picknick of eet ze lekker als snack. Je kunt ze vergelijken met mini cheesecakes. -
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
Huilen, janken, wenen, snikken en snotteren. Niks fijner dan ongecontroleerd de tranen laten stromen. Maar wat is nu de precieze functie van al die tranen? En waarom huilt de ene persoon al bij een tv-commercial en kan de ander geen traan laten op een begrafenis? Hoogleraar Ad Vingerhoets: ,,Het hormoon testosteron maakt het moeilijker om te huilen.’’
-
Wat Eten We Vandaag: Klassieke quiche Lorraine
-
-
-
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek. -
Wat Eten We Vandaag: Pulled pork uit de slowcooker
Met dit broodje pulled pork maak je vleesliefhebbers gelukkig. We maken gebruik van een slowcooker, zodat het vlees op een lage temperatuur gaart, en boterzacht van structuur blijft. Serveer de pulled pork op hamburgerbroodjes met rauwkostsalade en zelfgemaakte barbecuesaus voor de finishing touch.