Wat Eten We Vandaag: Polentafriet met gegrilde groenten en guacamole
Polenta vindt zijn oorsprong in Noord-Italië en wordt gemaakt van maïsgriesmeel. Heerlijk als alternatief voor aardappelpuree, maar je kunt er ook gewoon knapperige frietjes van maken. Door polenta te laten afkoelen, wordt deze namelijk stevig, ideaal voor frietjes.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: Vegetarisch
Ingrediënten:
- 450 ml groentebouillon
- 150 gr polenta
- 2 el ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- ½ tl gedroogde rozemarijn
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl gedroogde oregano
- Zout en peper
- 100 gr spruitjes
- 100 gr sperziebonen
- ½ broccoli
- Olijfolie
- 30 gr paneermeel
- ½ sjalot
- 1 avocado
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 2 takjes peterselie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
PREMIUM
Als vleesliefhebber meedoen aan vleesloze week: ‘Voorzichtig vertel ik het mijn slager’
Het lijkt de baas wel een leuk idee. Vleesverslaafde verslaggever doet mee met de Nationale week zonder vlees & zuivel en brengt daarvan dagelijks verslag uit. Maar waarom hij?Breda -
Wat Eten We Vandaag: Appeltaart-nacho’s met notencrumble
Appeltaart, heerlijk bij de koffie of thee. Wij steken het klassieke bakrecept in een nieuw jasje: zoete appeltaart nacho’s met een crumble van noten. Ideaal als tussendoortje of als snack voor de zoete trek. -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
Wat Eten We Vandaag: Chorizo-garnalenspiezen met bloemkool
Deze spiezen bewijzen dat je vis en vlees ook heel goed kunt combineren. De chorizo-garnalenspiezen worden in dit recept gebakken in een grillpan, maar je kan ze ook makkelijk op de barbecue bereiden. Lekker met kruidige bloemkoolroosjes en een romige puree.
-
PREMIUMEnergie1
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten? -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta met vegetarische gehaktballetjes, prei en champignons
Het is weer bijna weekend; maak er een ontspannen avond van met deze makkelijk te bereiden eenpanspasta. -
PREMIUM
‘Mijn oma maakt de lekkerste...’: Hollandse prak weer populair
Wie gehaktballen, aardappelpuree of stamppot zegt, denkt meteen terug aan grootmoeders keuken. Oma’s maken immers de lekkerste Hollandse kost. En recepten van die ouderwetse prakkies zijn weer enorm populair.