Wat Eten We Vandaag: Pruimentaart
Van juli tot en met september is het seizoen voor pruimen. Een pruim is lekker om uit het vuistje te eten of om te verwerken in baksels. Deze pruimentaart is daar een goed voorbeeld van. Je gezelschap zal smullen – gegarandeerd!
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten (+40 minuten wachttijd)
Aantal porties: 8
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 1 rol bladerdeeg
- 500 g pruimen
- 1 ei
- 250 ml verse room
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 el fijne suiker
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment.nl
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
Wat Eten We Vandaag: Bruine bonensoep
Zelf bruine bonensoep maken? Wij hebben gekozen voor de snelle variant met bonen uit blik. Je kunt ook gedroogde bonen gebruiken, deze moeten wel eerst weken en koken. -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkool-kerriesoep met kokosmelk
Bloemkoolsoep maar dan net even anders door de toevoeging van kerrie, geroosterde bloemkool en kokosmelk. Serveer de soep als voorgerecht of nuttig deze als opkikkertje tijdens de lunch. -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
PREMIUMEnergie1
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten?
-
Wat Eten We Vandaag: Frozen piñacoladabowl met gebakken ananas
Het bekende liedje: ‘If you like piña colada…’ is een ode aan de welbekende cocktail. Deze frozen variant met gebakken ananas ín een uitgeholde ananas is nét even anders. Door de ananasblokjes kort te bakken met rum en suiker worden ze gekarameliseerd voor een extra zoete smaak. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Spaanse tortilla met ansjovis
Tortilla de patatas is een klassiek Spaans gerecht en kennen we in Nederland als een Spaanse tortilla. Het gerecht is op basis van ei en plakjes aardappelen en kun je zowel warm als koud serveren. -
Wat Eten We Vandaag: Griekse traybake
Misschien ken je hem nog? De pasta die viraal ging op TikTok. Dit gerecht is een afgeleide daarvan. Met wat groente, een smaakvolle olie, aardappeltjes en een flink stuk feta kun je binnen een half uur een smakelijk gerecht op tafel toveren.