Wat Eten We Vandaag: Quinoaburger met munt en avocadospread
Ga op de vegetarische tour met onze zelfgemaakte quinoaburger met munt en een frisse avocadospread; een leuke variatie op een ‘gewoon’ broodje hamburger.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 100 gr quinoa
- 100 gr wortel, fijn geraspt
- 3 el bloem (+ extra voor bestuiven)
- 3 takjes verse munt, fijngehakt
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 ei
- 20 gr zachte geitenkaas
- 1 avocado
- 2 el mayonaise
- 1 snuf chilivlokken
- 100 gr rucola slamelange
- 100 gr geraspte jonge kaas
- 1 tomaat, in plakken
- 4 lichte volkoren bollen
- 1 groentebouillonblokje
- peper en zout
- olijfolie
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
Wat Eten We Vandaag: Afghaanse mantu dumplings met yoghurt-knoflooksaus
Mantu dumplings, een traditioneel gerecht uit de Afghaanse keuken. Deze dumplings worden gemaakt door deeg te vullen met runder- of lamsgehakt en allerlei kruiden toe te voegen. Serveer de mantu’s met een heerlijke yoghurt-knoflooksaus. -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
Wat Eten We Vandaag: Baja vistortilla’s met chipotle-mayonaise
Het woord Baja is afkomstig vanuit de Mexicaanse streek Baja California. Normaal wordt deze vis gegeten in taco’s, maar wij gaan voor tortilla’s. Afgetopt met allerlei heerlijke smaakmakers en geserveerd met chipotle mayonaise. -
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk.
-
PREMIUM
Insecten op het menu: ‘Ik gooi weleens krekelballetjes in de oven als borrelhap. Net een bitterbal’
Ze worden het voedsel van de toekomst genoemd, maar we lopen nog niet echt warm voor een gebakken eitje met meelwormen of salade met gefrituurde sprinkhaan. Toch kunnen we er maar beter aan wennen. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Honingcake met noten
Heerlijk: voor deze cake zijn slechts vijf ingrediënten nodig, en grote kans dat je die al in huis hebt. -
Wat Eten We Vandaag: Slawraps met pulled chicken en zure room
Gezond eten hoeft zeker niet teleurstellend te zijn, probeer bijvoorbeeld eens deze sla wraps met pulled chicken. Een koolhydraatarme maaltijd met veel groenten.