Wat Eten We Vandaag: Risotto Carbonara
Ben jij gek op spaghetti carbonara? Dan is deze variant met risottorijst ideaal voor jou.
Delen per e-mail
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 55 minuten
Ingrediënten
- 200 g spekblokjes
- 300 g risottorijst
- 100 ml witte wijn
- 3 el extra vierge olijfolie
- 2 groentebouillonblokjes
- 30 g geraspte Parmezaanse kaas
- 80 ml kookroom
- 2 el verse of gedroogde oregano
- 2 eierdooiers
- Zout
- Peper
Bereiding
1. Kook de bouillonblokjes met 1 liter water in een pan.
2. Zet een andere pan op middelhoog vuur en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Voeg de spekblokjes toe zodra de olie heet is. Bak de spekjes tot ze bruin en knapperig zijn. Dit duurt ongeveer 8 minuten.
3. Verwijder de spekjes uit de pan, schenk nu 2 eetlepels olijfolie in de pan. Roer de risottorijst 1 minuut door de olie. Voeg de witte wijn toe en kook de rijst hierin tot de wijn bijna verdampt is.
4. Voeg steeds 1 soeplepel bouillon toe aan de pan en roer de risotto goed om. Als het vocht verdampt is, voeg je weer een soeplepel toe. Dit herhaal je ongeveer 20 minuten, tot de risotto gaar is. Blijf goed roeren en houd de pan goed in de gaten.
5. Doe de eierdooiers en kookroom in een kom en meng het door elkaar. Je kunt er ook voor kiezen om geen kookroom te gebruiken. Gebruik dan een extra eidooier en een eetlepel boter.
6. Haal de pan met de risotto nu van het vuur en roer de ei-mix langzaam door de risotto. Blijf de risotto roeren terwijl je de mix rustig toevoegt, zodat de eidooiers geen roerei worden, maar een saus vormen.
7. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas, peterselie en spekjes toe en roer door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Garneer de risotto met extra Parmezaanse kaas en peterselie.
Kijk voor meer recepten op 24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s van Koken&Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag? Buddha bowl
De buddha bowl heeft in korte tijd onze harten veroverd. Voor deze versie met zalm en zoete aardappel moet je even tijd uittrekken en is dus heel geschikt voor de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw. -
Koken & eten
Deze zes vegarestaurants hebben nog geen Michelin-ster, maar verdienen er wel een
In Frankrijk heeft voor het eerst een veganistisch restaurant een Michelin-ster gekregen. Of een vegan- of vegarestaurant in Nederland dit jaar óók een ster zal krijgen? Als het aan de Vegetariërsbond ligt zijn er zeker kanshebbers. -
Selena Gomez roert weer in de potten voor nieuwe kookserie (en dat loopt bijna fout af)
Selena Gomez (28) haalt haar messen nog eens tevoorschijn voor het tweede seizoen van ‘Selena + Chef’. In de serie op HBO scherpt de Amerikaanse zangeres haar kookkunsten aan met behulp van beroemde gasten. Het eerste seizoen ging in augustus 2020 in première en was een groot succes. Nu is ook het tweede seizoen van start gegaan. Dat loopt niet altijd van een leien dakje... -
Consumentenbond: Klant op het verkeerde been door gezonde claims fabrikanten
De Consumentenbond vindt dat fabrikanten van voedingsmiddelen die claims, afbeeldingen en namen gebruiken om hun producten een gezond imago te geven, consumenten op het verkeerde been zetten. Zo bevatten bepaalde producten veel suiker, terwijl er op de verpakkingen staat dat het product gezond is. -
Wetenschappelijk Bewezen
Deze factoren bepalen of je iets lekker vindt of ergens van walgt
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt hoogleraar Kees de Graaf uit hoe het komt dat de een iets heel lekker vindt terwijl de ander ervan gruwt.
-
Wat Eten We Vandaag: Pindabowl
Anno 2021 zijn bowls niet meer weg te denken. De variaties en combinaties zijn eindeloos. Deze vegetarische pinda bowl kenmerkt zich door de pindasaus die als topping wordt toegevoegd. Liggen er nog andere groente in de groentelade? Voeg deze gerust toe. -
Wat Eten We Vandaag: Kokos Laka met koriander visballetjes
Laksa is een currysoep afkomstig uit Singapore. Een pittige, romige noodlesoep die vaak gecombineerd wordt met vis. Wij gebruiken in dit recept witvis. Je kunt de currypasta zelf maken maar als je weinig tijd hebt, kun je ook kant-en-klare currypasta gebruiken. -
PREMIUM
Borrelhap met echte pieperwijn
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Een bezoekje van een bakgrage foodblogger maakt mevrouw Hamersma wat onzeker, maar meneer Hamersma heeft nergens last van.