Wat Eten We Vandaag: Risotto met geroosterde pompoen en cherrytomaatjes
Heerlijk smeuïge risotto met geroosterde pompoen en cherrytomaatjes. Dit gerecht kan compleet vegan gemaakt worden en nodigt uit om verder mee te experimenteren. Vervang de pompoen bijvoorbeeld door wortel of andere groenten.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 250 gr flespompoen
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl garam masala
- 1 tros cherrytomaatjes (10 stuks)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 175 gr risottorijst
- 50 ml (vegan) witte wijn
- 5 blaadjes salie
- 4 takjes tijm
- 1,5 (vegan) groentebouillonblokje
- 700 ml heet water
- 50 ml (plantaardige) kookroom
- 30 gr (plantaardige) Parmezaanse kaas
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
De nare bijsmaak van de term Human Resources: ‘Mensen zijn geen productiemiddelen’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: Human Resources -
Biertje is populairder dan voor de coronapandemie
Nederlanders kochten in de eerste drie maanden van het jaar iets meer bier dan in dezelfde periode van 2019, het laatste jaar voordat de coronapandemie een crisis veroorzaakte. Brouwers verkochten vooral meer van de drank voor thuisgebruik, het herstel in de horeca bleef achter door de lockdown in januari. -
PREMIUMGeld & Geluk
Ron en Yvonne wonen in Sri Lanka: ‘We houden van luxe, maar vinden snel iets duur’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Ron en Yvonne hebben Sri Lanka even verruild voor Nederland. ‘Verbazend hoe ontevreden mensen hier kunnen zijn, terwijl ze zoveel keuzes hebben.’ -
Wat Eten We Vandaag: Eiermuffin met spinazie, dille en witte kaas
Eigenlijk zijn deze muffins kleine hartige souflés. Door het schuimige eiwit worden de eitjes heel luchtig en zien ze er prachtig uit als ze net uit de oven komen. Eet ze dus snel op, want ze zakken in als ze afkoelen. -
Benzine in Duitsland vanaf volgende week 50 cent per liter goedkoper dan in Nederland
Duitsland voert op 1 juni een accijnsverlaging door, waardoor een liter Euro 95 dan 1,72 euro kost. Dat is bijna vijftig cent minder dan in Nederland. Ten opzichte van de Nederlandse adviesprijs bedraagt het verschil zelfs meer dan 60 cent.
-
Getest: Dit is de beste inbouw-combimagnetron
Wat is de beste inbouw-combimagnetron? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Wat Eten We Vandaag: Pizza met rauwe ham
Deze verse pizza met prosciutto serveren wij met zelfgemaakte rozemarijn-knoflookolie. Liever iets minder werk? Je kan deze olie ook kant-en-klaar bij een speciaalzaak kopen. De toppings kun je het beste na het afbakken op de pizza leggen voor een extra verse smaaksensatie. -
Koken & Eten
Sander is chocolatier in Venezuela en legt uit hoe je bonbon eet: ‘Kauwen is als knisperend vuurwerk’
Zijn handen werken dagelijks met de beste cacao in de wereld. De Nederlander Sander Koenen (50) zorgt als chocolatier in de Venezolaanse hoofdstad Caracas voor tropische verrassingen. ,,Het is hier nog echt een ambacht.”