Romige soep met kipgehaktballen
Volledig scherm
Romige soep met kipgehaktballen © 24Kitchen

Wat Eten We Vandaag: Romige soep met kipgehaktballen

Hartverwarmend: een Aziatische curry-kokossoep met kipgehaktballen. De rodecurrypasta haal je kant-en-klaar in de winkel óf  maak je eigenhandig met onderstaand recept. 

Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Kipgehaktballen
- 600 g kipgehakt
- 2 bosuien
- 2 cm gember
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- zout

Soep
½ spitskool
- 150 g taugé
- 1 stengel citroengras
- 2 tl rodecurrypasta*
- 700 ml kippenbouillon
- 500 ml kokosmelk
- zonnebloemolie
- ½ bos koriander

Rodecurrypasta (optioneel)*
- 8 lombok pepers fijngehakt
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1 el geraspte gember
- 1 tl laos geraspt
- 2 stengels citroengras in fijne ringen
- 2 tl korianderzaad
- 1 tl komijnzaad
- 1 el palmsuiker
- 2 tl zout
- 2 el arachideolie

Benodigdheden
fijne rasp, soeppan, keukenmachine met mes of vijzel

Romige soep met kipgehaktballen
Volledig scherm
Romige soep met kipgehaktballen © Romige soep met kipgehaktballen

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s.