Wat Eten We Vandaag: Scholrolletjes met zalm in wittewijnsaus
Klassieke combinatie van zalm en schol. Door de milde smaak van de vissoorten lust iedereen dit gerecht. Tip: Geen stoompan? Gebruik een gewone pan en stoom de rolletjes in een zeef of vergiet (met de deksel op de pan) of in een stoommandje.
Hoofdgerecht: vis
Ingrediënten
- 2 witte boterhammen
- 4 el melk
- 2 sjalotten
- 15 g peterselie
- 160 g zalmfilet
- 1 el lemon pepper
- 660 g scholfilet
- 15 g boter
- 250 ml droge witte wijn
- 280 ml visfond
- 125 ml slagroom
- 100 g zeekraal
Benodigdheden
staafmixer, stoompan, zeef, vergiet of stoommandje
Bereiding
1. Snijd de korstjes van het brood. Doe het brood in een diep bord en schenk de melk erover. Knijp het brood uit en doe met
1 sjalot en de peterselie in een hoge beker. Maal fijn met de staafmixer. Snijd de zalm in stukken en voeg samen met de lemon pepper toe. Maal tot een glad, maar niet al te fijn mengsel. Breng op smaak met zout.
2. Bestrooi de scholfilets aan beide kanten met peper en eventueel zout. Leg ze met de grijze kant naar boven. Verdeel het zalmmengsel erover en strijk glad met een mes of de bolle kant van een lepel. Rol de filets op. Rol strak in vershoudfolie en bewaar in de koelkast.
3. Snipper de andere sjalot. Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 2 min. Voeg 125 ml wijn en 125 ml visfond toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 5 min. Voeg de slagroom toe en laat nog 5 min. inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
4. Breng ondertussen een laagje water aan de kook en kook de zeekraal 30 sec. (blancheren). Laat uitlekken.
5. Breng de rest van de wijn, de rest van de fond en 200 ml water in de stoompan aan de kook. Verwijder de folie van de scholrolletjes en stoom de rolletjes met de deksel op de pan in 7 minuten gaar.
Recept: Allerhande
Eet smakelijk!
In aanloop naar Kerstmis vind je op deze site elke dag een feestelijk recept van Allerhande.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke items van AD Koken&Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Lichtpittige spareribs in sinaasappelsaus
De spareribs zijn een knipoog naar de Balinese keuken. Voor de liefhebbers: de spareribs kunnen ook op de barbecue bereid worden. Zorg wel dan wel voor een langzame garing. -
Getest: Dit is de beste inbouw-combimagnetron
Wat is de beste inbouw-combimagnetron? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
Wat Eten We Vandaag: Noedels uit de oven
Woknoedels zijn op verschillende manieren te bereiden. Volgens dit recept mogen de noedels na het koken nog eens de oven in. Het leuke aan noedels is dat je gemakkelijk allerlei voorradige ingrediënten kunt toevoegen. Denk aan kool, paprika, taugé of tofu en kip. -
Wat Eten We Vandaag: Saté babi met pindasaus
Een klassiek Indisch gerecht: saté babi met pindasaus. Mocht je de winterbarbecue niet willen aansteken kun je het ook bereiden onder de grill.
-
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
Getest: Dit is de beste inbouwvaatwasser
Wat is de beste inbouwvaatwasser? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden?