Wat Eten We Vandaag: Sinaasappel-rijstevlaaitjes
Deze superleuke sinaasappel-rijstevlaaitjes zijn een heerlijke, frisse variatie op de traditionele rijstevlaai. De rijstevlaaitjes hebben een lekkere, krokante bodem doordat deze is gemaakt van croissantdeeg. Top de vlaaitjes af met slagroom en genieten maar.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten + 20 minuten oventijd
Aantal porties: 8
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 1 sinaasappel (sap en rasp)
- ½ vanillestokje
- 75 gr dessertrijst
- 400 ml kokosmelk
- 60 gr honing
- Snufje zout
- 1 tl rozenwater
- 1 grote rol croissantdeeg
- 1 ei
- 200 ml slagroom
- 2 el suiker
- 1 el olie
Keukenbenodigdheden:
- 8 kleine taartvormpjes (of 1 grote vlaaivorm)
- Optioneel een spuitzak voor de perfecte toefjes slagroom
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & eten
Zijn asperges lustopwekkend? Vijf feiten en fabels over het witte goud
Bij sommige boeren vind je ze al, maar donderdag begint het aspergeseizoen echt. Dan zijn we weer even in de ban van de groente waarover veel mythes bestaan. -
Wat Eten We Vandaag: Limoen-kokosrepen
Deze repen zien er heerlijk uit en kun je zelf maken. Je moet wel even geduld hebben, want tussendoor moet de vulling 40 minuten in de vriezer, maar in die tijd kun je genoeg andere dingen doen, zoals de krant lezen. Een mooie bijkomstigheid van deze repen; ze bevatten geen geraffineerde suikers. -
Wat Eten We Vandaag: Zoete aardappelstamppot met spinazie
Zin in een lekkere én makkelijke maaltijd? Deze zoete aardappelstamppot met spinazie heb je zo op tafel staan en is supersimpel te maken. De stamppot wordt afgetopt met tomaatjes, olijven en witte kaas; een heerlijk vegetarisch gerecht. -
PREMIUMde Pollepel thuis
Bouillabaisse en fruit de mer van Café Marseille: niet te ingewikkeld, wel een tikkeltje ruig
Het nieuwe Café Marseille kan door de lockdown nog geen gasten ontvangen, maar heeft alvast wel een afhaalloket. Met hun ‘tasje Marseille’ haal je de lekkerste Zuid-Franse gerechten in huis. Die zijn een tikkeltje ruig soms, net als de Franse havenstad zelf. -
Zeven van de tien nieuwe sterrenrestaurants dieronvriendelijk: ‘Michelin beloont dierenleed’
Zeven van de tien nieuwe Nederlandse sterrenrestaurants scoren lager dan een 6 voor dierenwelzijn. Zij serveren veel gerechten die schade toebrengen aan dier en milieu. Zo oordeelden de dierenbelangenbehartigers van Dierenwelzijnscheck, die dus vinden dat Michelin dierenleed beloont.
-
Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolpizza met gerookte zalm en citroencrème
Deze bloemkoolpizza is heerlijk fris dankzij de citroencrème gecombineerd met zalm, kappertjes, verse dille en rucola. De pizza is ideaal als avondmaaltijd, maar ook leuk als hapje om tijdens een borrel op tafel te zetten. -
Droom van Susan komt uit: ‘Ik heb straks gewoon mijn eigen gin’
Kookboekenauteur Susan Aretz hoopt dit najaar Holy Unicorn gin te introduceren. Ze begint een crowdfundingsactie voor het benodigde startkapitaal. Vanochtend was binnen drie uur tijd ruim de helft van het benodigde bedrag al binnen. -
Wat Eten We Vandaag: Frisse salade met makreel en sinaasappelvinaigrette
Makreel is een vette vissoort en door dat hoge vetgehalte combineert makreel goed met een vinaigrette. Traditioneel wordt een vinaigrette gemaakt met azijn, maar dat zuurtje vervangen we in dit recept door sinaasappel en citroen. Gecombineerd met mango en appel is deze frisse salade een echte lente topper!