Wat Eten We Vandaag: Spaghetti met avocadopesto en garnalen
Pasta, je kunt er oneindig veel kanten mee op. Wij gaan graag voor een heerlijke spaghetti met een zelfgemaakte avocadopesto, grote garnalen en lekkere edamame bonen; een echte smaakexplosie.
Delen per e-mail
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 250 gr verse spaghetti
- 2 rijpe avocado’s
- 70 gr geroosterde pijnboompitten
- 4 el olijfolie
- 60 gr Parmezaanse kaas
- 3 teentjes knoflook
- 15 gr verse basilicumblaadjes
- 7 gr verse koriander
- ½ limoen, sap
- peper en zout
- 200 gr grote garnalen
- 200 gr edamame bonen
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Franse boeren vrezen voor mislukte wijn- en fruitoogst na strenge vorst
Na een reeks nachten met strenge vorst vrezen veel Franse wijnbouwers en fruittelers voor hun oogst. De omvang van de schade wordt momenteel vastgesteld, zei de Franse premier Jean Castex tijdens een bezoek aan getroffen boeren in Colombier-le-Cardinal in de zuidelijke regio Ardèche. -
Campagne moet ons aan fruit en groente krijgen: ‘Leg het bij stations en ziekenhuizen’
Acht op de tien Nederlanders eet onvoldoende groenten en fruit. Veel mensen willen best, maar het lukt ze niet. Daarom begint vandaag - vanwege Wereldgezondheidsdag - een campagne die ons land meer kleur moet geven. -
Wat Eten We Vandaag: Groene asperge-zalmrolletjes
Groene asperges, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Zo ook in dit verrassend simpele gerecht met zalm, krieltjes en venkel. De gehalveerde kwarteleitjes en de in zalm ‘verpakte’ asperges zorgen voor een verrassend effect; zo maak je zeker indruk op jouw gasten. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde paprika’s met rijst, kippendij en chorizo
Weinig tijd, maar wel zin in een lekkere maaltijd? Deze gevulde paprika’s zijn ideaal om voor te bereiden. Zo hoef je alleen nog de ovenschaal in de oven te plaatsen en heb je in 20 minuten een heerlijke maaltijd op tafel staan. -
Gezondheidsexperts: maak groenten en fruit goedkoper en voer suikertaks in
De overheid moet gezond eten meer promoten en ongezond gedrag meer tegengaan, vindt de Raad voor de Volksgezondheid & Samenleving (RVS). Het adviesorgaan en ook het RIVM pleiten voor verlaging van de btw op groenten en fruit, een verbod op reclame voor ongezond voedsel en invoering van een suikertaks. Gemeenten moeten bovendien de bevoegdheid krijgen om het aantal snackbars en andere fastfoodzaken te beperken.
-
Wat Eten We Vandaag: Risotto met fruitige salsa van nectarine en gefrituurde salie
Italiaanse risotto, maar dan anders. Door de risottorijst te toppen met een fruitige salsa van nectarine, voegen wij een zoete twist toe aan dit lekkere gerecht. Serveer de risotto met wat gefrituurde blaadjes salie en je hebt een heerlijk gerecht op tafel staan. -
Wat Eten We Vandaag: Meloensalade met peer en rauwe ham
Dat meloen met ham een gouden combinatie is, wisten we al. Deze salade bewijst dat peer hier ook perfect bij past! De gekleurde bolletjes van meloen en peer maken het gerecht extra feestelijk voor een vrolijke paasbrunch. -
PREMIUMKoken & eten
Aspergesteker heet straks geen Iwan of Jakub meer, maar Sparter (en dat is een robot)
Aspergestekers krijgen serieuze concurrentie van robots. De machines kunnen het arbeidsintensieve en lastige werk van wel twintig medewerkers overnemen. Landbouwmachineproducenten verwachten op termijn 150 aspergerobots per jaar te kunnen bouwen.