Wat Eten We Vandaag: Spinaziestamppot met paddenstoelenjus en vega gehaktballetjes
Stamppot saai? Echt niet. Deze vegetarische spinaziestamppot met paddenstoelenjus en vegetarische gehaktballen bevat veel smaak en is perfecte winterkost. Maak gebruik van vers vegetarisch gehakt, dan zijn de vega-gehaktballen bijna niet van de vleesvariant te onderscheiden.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: Vegetarisch
Ingrediënten:
- 500 gr vastkokende aardappelen
- 275 gr vers vegetarisch gehakt
- 1 ei
- 40 gr paneermeel
- 1 el Dijonmosterd
- 100 gr ongezouten roomboter
- 1 ui
- 300 gr paddenstoelenmix
- ½ blokje groentebouillon
- 250 ml water
- 50 ml halfvolle melk
- 200 gr spinazie
- Peper en zout
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food lifestyle inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke DIY’s en handige tips, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
Wat Eten We Vandaag: Filodeegbakjes met blauwe kaas
Deze filodeegbakjes zijn makkelijk te serveren en hapklaar voor je gasten. Moeilijk hoeft het niet te zijn. Dit borrelhapje heb je binnen 15 minuten klaar. Serveer samen met andere hapjes voor een goedgevulde oud&nieuw-borreltafel. -
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen met beenham en vijgen
Wie is geen fan van flammkuchen? Deze Duitse pizzavariant is heerlijk als lichte maaltijd en de opties om te variëren met toppings zijn eindeloos. Wij gaan voor het perfecte gerecht voor deze koude herfst- en winterdagen: flammkuchen met zoete beenham en vijgen. Een heerlijke combinatie met de kastanjechampignons en rode ui. -
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje. -
PREMIUM
Deze broers willen heel Nederland aan de bonen krijgen: ‘Koffie is gewoon veel lekkerder als je het vers drinkt’
Koffie van vers gebrande bonen, dàt is de toekomst, zeggen de Rotterdamse broers Harun en Sefa Bingul. Ze timmeren met hun Brandzaak stevig aan de weg, ook buiten Nederland. Het pand in Rotterdam werd te klein, nu werken ze vanuit Vierpolders, op Voorne-Putten.
-
Wat Eten We Vandaag: Spaghetti met pompoenblokjes en spek
Een leuke twist op alle klassieke pasta’s als bolognese, funghi of carbonara. Deze spaghetti maak je namelijk met pompoenblokjes en spek. De geroosterde hazelnoten en chilivlokken zorgen ervoor dat alle smaken mooi in balans zijn. -
PREMIUMKoken & Eten
Risotto in gevaar: dit is de reden dat deze rijst uit de supermarkt verdwijnt
Het noorden van Italie wordt geteisterd door extreme droogte. In sommige delen is al vier maanden niet of nauwelijks neerslag gevallen. Met grote gevolgen voor de landbouw in het gebied. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim.